A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai Gábor és Szabó Alex is hosszabbított

Folytatva a sort, újabb játékosainkkal hosszabbított szerződést a klubvezetés, ezúttal a védelem két alapembere, Szalai Gábor és Szabó Alex írta alá kontraktusát.

Szalai Gábor a KTE saját nevelésű játékosa, aki egy rövid angliai kitérőt leszámítva, csak Kecskeméten futballozott eddig pályafutása során. A 22 esztendős védő még az NB III-ban tért vissza 2019 nyarán, azóta 77 tétmérkőzésen 15 gólt jegyzett védő létére. Az előző szezon különösen kiemelkedően sikerült számára, hiszen 30 bajnokin 10 gólt szerzett.

– Már az előző szezonban is elmondtam, hogy mennyit jelent számomra a KTE. Gyerekként még itt szedtem labdát az NB I-es meccseken, most pedig ott tartunk, hogy itt debütálhatok az élvonalban. Nagyon boldog vagyok természetesen, és ez igaz a családomra is, talán néha már jobban is várják néha a rajtot, mint én, mert eddig is minden meccsemen ott voltak. Sokan mondogatják már, hogy NB I-es játékos lettem, de én még nem érzem ezt, mert még nem mutatkoztam be, másrészt addig egy rendkívül kemény és hosszú alapozás vár ránk. A célom az, hogy minél többször pályára léphessek, aztán lépésről lépésre haladok tovább, ahogy azt mindig teszem. Figyelem azért természetesen, mi történik a többi klubnál, de én mindig abban hittem, hogy magunkkal kell foglalkoznunk, most is így vagyok ezzel.

Szabó Alex tavaly nyáron Kaposvárról igazolt a Kecskemétre, a feljutással záruló szezonban 33 bajnokin 2 gólt szerzett. A Rákóczi színeiben a 2019/2020-as szezonban 12 meccsen már az NB I-ben is pályára lépett, de most szinte úgy készül a rajtra, mintha először jutott volna el az élvonalba.

– Nagyon jó érzésekkel hosszabbítottam meg a szerződésemet. Kitűnő évet tudhatok magam mögött, amiben a szakmai stáb és a csapat is rengeteget segített, egyértelműen éreztem, hogy mennyit tudtam fejlődni ebben a szezonban. Ezért is kaphattam új szerződést, aminek nagyon örültem, egyértelmű volt számomra, hogy itt akarom folytatni. Az NB I-et nem lehet megszokni, hiszen ez az elit, nagyon várom már a szezont. A lényeg, hogy érjük el a bennmaradást a csapattal, amihez szeretnék stabil játékosként hozzátenni – mondta Szabó Alex.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók