A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai Gábor: Jó mérkőzésre számítok

Saját nevelésű játékosunk a tavalyi szezonban a megyei derbi hőse lett, hiszen a hazai bajnokit az ő góljával sikerült 1-0-ra megnyernünk. Azóta sok változás történt a csapatok háza táján, de abban most is biztos játékosunk, hogy igazi derbire kerül majd sor vasárnap 15:00-kor a kupában.

– Nagyon jól szerepelt eddig a csapat az őszi szezonban, te hogyan élted ezt meg belülről?

– Természetesen pozitívan éltem meg ezt az időszakot, hiszen az elvárások felett is teljesítünk. Reméltük, illetve titkon számítottunk is rá, hogy meglepetést tudunk okozni újoncként. Nagyon örömteli, hogy ez így alakult, és most már szeretnénk is ezt fenntartani, tesszük továbbra is a dolgunkat.

– Melyik meccs volt számodra eddig a legemlékezetesebb?

– Nem tudnék kiemelni egyet, mert mindegyiknek megvan a maga miértje, amiért mondani tudnám. Jó csapatokkal, kitűnő stadionokban is játszhattunk, különleges volt mindegyik a maga nemében.

– Az NB III. óta tagja vagy a felnőtt keretnek, két év alatt két osztályt ugrottál. Mennyire nagy ugrás az NB I., mennyi idő kellett felvenni a ritmust?

– Minden osztályváltás ugrás, az NB I-ben is más jellegű a játék. Az NB II. inkább egy fizikális bajnokság, több az ívelés, itt mindenki focizni szeretne. Azt mondom, hogy inkább változtatni kell az embernek a stílusán, természetesen a sebességén is, hiszen gyorsabb a játék. Amit nagyon gyorsan meg kellett tanulni, hogy itt már a hibát egyből megbüntetik, nem fér bele, mert könnyen elmehet egy meccs.

– Az NB II-ben hozzászokhattak a drukkerek, hogy nagyon gólerős vagy, a ZTE ellen majdnem megszületett az első NB I-es találatod is. Bánod, hogy végül nem adták meg?

– Igen, egyszer már odaértem, de szerencsére nem adták meg, hiszen abból lett egy kiállítás és egy büntető, amiből gólt szereztünk, végül nyertünk. Természetesen szeretném megszerezni az első gólomat, de én tavaly is azt mondtam, hogy mindegy, ki játszik eredményesen. Védőként a legfontosabb, hogy hátul hozzuk nullára a meccset, ha ez megvan, akkor tőlem akár a bíró is befejelheti a győztes gólunkat. 

– Jön a megyei derbi, ami mindig különleges, de kupameccsként pláne lehet egy plusz töltete, hiszen itt nem lehet döntetlen a vége. Neked is élénk élményeid lehetnek, hiszen májusban a te góloddal nyert a csapat még az NB II-ben a Tiszakécske ellen Kecskeméten, igaz, idegenben akkor vereséget szenvedtünk. Hogyan emlékszel vissza a tavalyi mérkőzésekre, milyenek voltak a meccsek és a körítés?

– A hazai meccs a közelebbi emlék. Akkor telt ház volt Kecskeméten, hatalmas érdeklődés, abszolút érződött, hogy ez egy megyei derbi. Nagyon jó érzés, hogy én tudtam eldönteni, de ahogy az előbb is mondtam, nem ez a lényeg. A tavaly novemberi bajnoki kellemetlen emlék Tiszakécskén, de itt van a sansz rá, hogy azért is revansot vegyünk.

– A bajnokság szünetel, mindkét csapat nyugodtan készülhetett a meccsre. Mit vársz a mostani találkozótól?

– A Tiszakécske nevében nem beszélhetek, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért. A keretük nevek alapján is erős, nem is szerepelnek rosszul, persze biztosan magasabbra vágynak még a tabellán. Jó mérkőzésre számítok, kiélezett találkozó lehet, de mi számítunk az esélyesnek, így úgy kell odamennünk, hogy csak győzelemmel végződhessen számunkra a kupameccs.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók