A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai Gábor: Leírhatatlan érzés volt

Saját nevelésű játékosunk első meccsét játszotta az NBII-ben Diósgyőrben, amit rögtön góllal tett felejthetetlenné a 1-1-es végeredménnyel záruló találkozón.

-Mi volt az első gondolatod, amikor láttad a háló rezdülését a gólodnál?

-Nagyon nehéz ezt szavakba önteni. Edzéseken hasonló pontrúgásoknál egészen jól ment a befejezés. Pista bától (Szabó István vezetőedző – szerk.) is sok biztató szót kaptam, ezzel megerősítette bennem azt, hogyha odakerülök éles helyzetben, akkor is képes leszek gólt szerezni. Amikor láttam, hogy rezdül a háló és elhalkul a stadion, az leírhatatlan érzés volt. Az tette igazán kerekké, hogy a szüleim is elutaztak ilyen messzire, ott ültek a lelátón és átélhették ezt velem.

-Diósgyőrben debütálhattál, milyen volt egy ilyen pazar stadionban, ennyi néző előtt bemutatkozni a másodosztályban?

-Nagyon vártam ezt a mérkőzést, és amikor megtudtam, hogy a kezdő tizenegyben kapok helyet, nagyon boldog lettem. Meglepő, de eddigi pályafutásom során most voltam a legnyugodtabb egy bajnoki mérkőzés előtt. Úgy gondoltam, hogy az ilyen meccseken lehet megmutatni igazán, hogy ki milyen játékos. A környezet és a hangulat tényleg fantasztikus hatással bírt, de amennyi pluszt adott ez a hazai csapatnak, legalább annyit, ha nem többet nekünk is.

-A döntetlenre egyértelműen rászolgált a csapat, te hogyan értékelnéd a találkozót?

-Örültünk az egy pontnak is, viszont bennem még így is van egy kis hiányérzet. Úgy gondolom, hogy nekünk adódtak nagyobb helyzeteink, amiket egy kis szerencsével gólra válthatunk volna.

-Nyugodtan kijelenthető, hogy a keret minden tagja máris hozzátett ahhoz, hogy a csapat jó eredményt érjen el a szezon végén, ráadásul aki kimarad, ugyanúgy támogatja azt, aki pályán van. Mi a titka ennek a csapatszellemnek?

-Igen, a csapategység az egyik, ha nem a legfontosabb, hogy mindenki tudjon örülni egy gólnak vagy egy szerelésnek, függetlenül attól, hogy valaki a padon vagy a lelátón ül. Hiszünk abban, hogy együtt bármire képesek vagyunk, hétről hétre csak erősebb ez a kapocs. Az első naptól kezdve érződött, hogy olyan személyiségek vannak az öltözőben, akik ezt képviselik, szóval nincs nagy titok.

-Vasárnap már a Csákvár jön a Széktóiba, milyen mérkőzésre van kilátás?

-Ez a mérkőzés is pont ugyanolyan nehéz lesz, mint az előzőek. Jó erőkből álló Csákvár látogat el hozzánk. Természetesen a célunk most sem más, minthogy a csapat nagy szívvel és akarattal játsszon, és itthon tartsuk a három pontot, remélhetőleg minél több szurkoló előtt.

Szerző: Nyitray András (fotó: minap.hu)

Média partnerek
Támogatók