A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai Gábor: Nem fogtam még fel

Szalai Gábor újoncként bekerült Marco Rossi válogatott keretébe, így készülhet a júniusi Eb-selejtezőkre. Játékosunk még nem fogta fel teljesen, hogy ott van a válogatottban.

– Rengeteg üzenetet és hívást kaptál, mennyire sikerült eközben felfogni, hogy ott vagy a válogatottban?

– Nem fogtam még fel, nagyon friss az élmény, teljesen még biztosan nem tudatosult bennem. Szabó István elsők közt hívott fel Kerekes Barnával, és természetesen a családommal is azonnal beszéltem. Apukám még aludt a munkából hazaérve, erre a hírre ébredt, anyukám is sírt örömében.

– Sok szurkolóval beszélve találkoztam azzal a véleménnyel, hogy a „kis” Szalainak minden esélye megvan arra, hogy válogatott legyen. Te mennyire számítottál erre?

– Azzal szeretném kezdeni először is, hogy véleményem szerint több olyan játékos is van a csapatban, aki kitűnő teljesítményt nyújtott és szintén megérdemelt lett volna, ha meghívót kap. Nyilván jól tudnak esni az ilyen szavak, és persze mindenféle hírek hozzám is eljutottak, de abszolút meglepett a meghívó. Nem számítottam rá, hogy ez a pillanat most jön el.

– Topligás magyar sztárokkal kerültél egy csapatba ezzel, mennyire követted a kerethirdetést?

– Néztem természetesen a keretet, nagyrészt mindenki topligából érkezik, ahol kimagasló teljesítményt is nyújt. Ez egy hatalmas fejlődési lehetőség és lépcsőfok számomra, hiszen Szalai Attilától és Willi Orbántól rengeteget tanulhatok többek közt.

– Montenegró idegenben, Litvánia a Puskás Arénában lesz az ellenfél. Mit vársz ettől az összetartástól és magadtól?

– Szurkolóként jártam csak eddig a Puskás Arénában, Eb-meccsen is voltam kint. A lelátón is hidegrázós volt az élmény, természetesen mindent meg fogok tenni, hogy meccskeretbe kerüljek, az pedig álomszerű lenne, ha pályára is tudnék lépni. Meg kell szoknom természetesen először a közeget, illetve a fő célom természetesen az, hogy amiben csak tudom, segítsem a keret munkáját.

– Szabó István után Marco Rossival is együtt dolgozhatsz majd ebben a szezonban, hogyan várod a közös munkát?

– Nagyon sokat köszönhetek Szabó Istvánnak, hiszen az utóbbi két évben rengeteget tanultam tőle. Szeretném ezt a válogatottnál is folytatni, hiszen a évek óta csak ámulunk és bámulunk a szenzációs eredményeken, amiket ez a csapat elér Marco Rossival. Várom a közös munkát, szeretnék annyi tudást magamba szívni, amennyit csak lehet.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók