A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai József a Vasashoz igazolt

A téli átigazolási időszakban klubunk nem számolt távozóval, ugyanakkor egy olyan komoly érdeklődés érkezett fiatal támadónk, Szalai József iránt, amit a klub és a játékos szempontjából is egyértelműen szakmai elismerés és siker. Az érdeklődés kitartónak és komolynak bizonyult, így Szalai József távozik klubunktól, az NBI-be igyekvő Vasas szerződtette.

Szalai József tősgyökeres kecskeméti srác, az SC Hírös-Ép-ből érkezve 11 éves kora óta futballozik akadémiánkon, melynek korosztályos ranglétráját végig járva idén a felnőtt csapatba is berobbant. Józsi 19 mérkőzésen lépett pályára ősszel a felnőtt csapatban, 4 gólt szerzett, az első rögtön 2020. augusztus 9-én, debütálása alkalmával a Honvéd II. ellen, csupán 17 esztendősen.

Bár szerettük volna megtartani, illetve Józsi is jól érezte magát a KTE-nél, az NBI-be vágyó Vasas mindenképpen szerette volna megszerezni játékosunkat, s végül a klubbal és a játékossal is megszületett a megállapodás.

Tóth Ákos, klubunk sportigazgatója elmondta, egyik szemük sír, a másik nevet, hiszen bár a fiatal támadó kifejezetten gyorsan berobbant a felnőttek közé, ez a transzfer Józsi és a KTE számára is egy hatalmas siker. Azt is megtudtuk ugyanakkor, hogy a két klub megállapodásában az is szerepel, hogy amennyiben a jövőben Szalai Józsefet kölcsönben szeretné tovább építeni a Vasas, akkor akár Kecskemétre is visszatérhet:

„Szalai Józsi klubunk legtehetségesebb ifjúsági játékosa, akit egy hatalmas lehetőséghez segítettük hozzá azzal, hogy elengedtük most a Vasashoz. Egy olyan klubba igazolt, mely már fél lábbal az NBI-ben van. Egy jó felépítésű, erős és magas, ugyanakkor ehhez mérten technikailag kifejezetten képzett, jó sebességgel rendelkező, fiatal csatárról van szó, akiben olyannyira komoly jövőképet látnak, hogy a külföldi karrierre is minden esélye meglehet hosszabb távon, ha ugyanilyen szorgalommal dolgozik, ahogy azt nálunk is tette. Az ország egyik legpatinásabb klubjába került most, ahol volt válogatott labdarúgókkal készülhet együtt, egyértelműen szintet lép az NBII-höz képest is. Szurkolunk neki, hogy nyártól az NBI-ben futballozhasson, de a Vasassal már arról is folytattunk egyeztetéseket, hogyha esetleg egy NBII-es kölcsönadás mellett döntenének még, akkor visszatérhessen hozzánk, ehhez persze nekünk is meg kell valósítanunk céljainkat."

Szalai József természetesen sokat gondolkodott a váltáson, hiszen amellett, hogy fontos szerepet adott neki eddig is a szakmai stáb, érettségi is vár rá a szezon végén. A Vasasnak azonban komoly tervei vannak vele, így biztos benne, hogy kitűnő klubhoz igazolt:

„A menedzserem tudatta velem először, hogy érdeklődik irántam a Vasas, aminek természetesen megörültem, nagyon motivált, hiszen azért dolgoztam, hogy ilyen lehetőségek adódjanak az életemben. Természetesen nem volt ez egy könnyű döntés, hiszen a szülői házból, szülővárosomból távozom, de a fejlődésem szempontjából ez volt a megfelelő döntés. Köszönettel tartozom a szüleimnek, hiszen ahogy mindig úgy most is támogattak, illetve megemlíteném a VIP Football Agency menedzserirodát is, akik segítették a Vasasba igazolásomat. Nem utolsó sorban, köszönök mindent a KTE-nek, hiszen egészen kiskorom óta itt fociztam, nagyon sok mindent köszönhetek a klubnak, büszke vagyok az itt töltött évekre! Természetesen egész szezonban az volt a célom, hogy megnyerjük a bajnokságot, ez a célom a Vasassal sem változik. Nagyon remélem, hogy mindkét klub eléri a céljait! Próbáltam mindig a legtöbbet kihozni magamból, soha nem adtam fel, végig harcoltam, talán ennek köszönhető ez a szerződés. Ez azonban nem a végcél, ugyanilyen elánnal fogok továbbra is dolgozni, hiszen még rengeteget kell fejlődnöm. A csapatcél nem lehet más a Vasassal, mint a feljutás az NBI-be, az egyéni célom pedig az, hogy minél hamarabb meghatározó tagja legyek a csapatnak. Csak rajtam áll, hogy az edzéseken ki tudom-e harcolni, hogy meccskeretben legyek, ha ez éppen nem sikerül, akkor is egy erős U19-es kiemelt bajnokságban fogok játszani tavasszal. Örülök, hogy a Vasas fantáziát lát bennem, ezt jó játékkal és gólokkal szeretném majd meghálálni.”

Szalai Józsefnek természeten a KTE Labdarúgó Akadémia és a KTE HUFBAU valamennyi játékosának és munkatársának nevében, nagyon sok sikert kívánunk!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók