A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai József hatalmas önbizalmat kapott a szurkolóktól

A Honvéd II. elleni siker alkalmával Tóth Dániel extra teljesítményt tett le az asztalra, hiszen jobbszélsőnk gólja mellett kiharcolt egy büntetőt, illetve két gólpasszt is kiosztott. Ennek kifejezetten örülhetett a 17 esztendős Szalai József is, aki nemcsak bemutatkozott a felnőttek közt, de rögtön gólt is sikerült szereznie. A kecskeméti születésű és nevelésű tehetség már hetedik éve pallérozódik a KTE LA kötelékében, most a felnőttek közt is elkezdte megvillantani oroszlánkörmeit. Szerdán 19:00-kor már a Paks II. érkezik a Széktóiba.

Nem volt hétköznapi számodra a debütálás, hiszen Kerekes Krisztián sérülése miatt az első félidő közepén cserélt be Gombos Zsolt. Mennyire ért meglepetésként, hogy az ivószünetben be kell állnod?  

Nem ért meglepetésként, mivel az erőnléti edzőnk, Buzási Peti már a meccs elején mondta, hogy Krisztiánnak fáj a lába, így megyünk is melegíteni elővigyázatosságból. Egyébként is úgy készültem az egész hét folyamán, hogyha be kell álljak, akkor megteszek mindent a sikerért.

Edzőmeccseid már tavaly is voltak, idén elkezdtek jönni a gólok is. Mennyire más kávéház bajnokin bemutatkozni?

Őszintén szólva nagyon élveztem, már amikor pályára léptem is tapsolt a közönség, utána csináltam egy jó cselt, akkor még jobban. Nem kérdés, hatalmas önbizalmat kaptam a szurkolóktól.

Rögtön megszerezted az első gólodat, kicsit elevenítsd fel, mi járt fejedben amikor jött feléd Dani passza, illetve amikor már láttad, hogy a hálóban van?

Már a támadás elején az járt a fejemben, hogy ebből a támadásból gólt akarok szerezni. Dani simán lőhetett volna, ezért is nagyon köszönöm neki, hogy visszapasszolta a labdát. Amikor jött a passz, már csak az volt a fejemben, hogy ennek gólnak kell lennie. Szerencsére így is lett, utána hatalmas élmény volt átélni azt az örömöt, ami a lelátóról érkezett.

A társak hogyan gratuláltak?

A meccs végén mindenki jött gratulálni, bíztatni, hogy csak így tovább. Nagyon jól is esett, hogy ennyire mellettem állnak. Persze azt is hozzátették, hogy ezért majd valamilyen beugró lesz, de ezt majd egy csapatösszetartáson törlesztem.

A felkészülés során sok lehetőséget kaptál, gólokat is szereztél, Gombos Zsolt is elismerően beszélt a hozzáállásodról és a befektetett plusz munkádról. Most könnyen megnyílhat előtted a kapu a bajnokságban is. Hogyan készülsz a Paks II. elleni, szerdai meccsre?

Ugyanúgy készülök, ahogy eddig minden meccsre. Akár csereként, akár kezdőként, szeretnék segíteni a csapatnak a jó teljesítményemmel, illetve a góljaimmal, gólpasszaimmal. Ez a gól hatalmas önbizalmat adott, de nem szabad itt megállni, dolgozni kell tovább.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók