A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai József pozitív, de még többet vár saját magától

Még mindig csak 17 éves tehetséges támadónk, Szalai József, aki az utóbbi napokban csupa pozitív élménnyel gazdagodott. Előbb pályára léphetett egy NBI-es csapat ellen, majd győztes gólt lőtt a Taksonynak, hogy aztán a hét elején először kapjon meghívót az U19-es válogatottba.

Számítottál a meghívóra?

Teljesen őszintén mondhatom, hogy egyáltalán nem. Nagyon meglepett, éppen ezért is örültem neki nagyon.

Az első gólod után azt mondtad, szeretnéd továbbra is aktívan segíteni a csapatot a szezon során. Jelenleg 14 meccsed van már a bajnokságban, a Taksony ellen a harmadik találatodat szerezted. Elégedett vagy?

Összességében pozitívan értékelném az eddigi szezonomat, szerencsére ez gólokban is kezd megmutatkozni. Ennél szeretnék sokkal többször a kapuba találni a jövőben, de természetesen önkritikus vagyok magammal szemben, van még mit javítani a játékomon. Amennyiben sikerül folyamatosan fejlődni, úgy jöhetnek egyre gyakrabban a gólok is.

17 éves vagy még csak, iskola után rohansz az edzésekre, viszont a felnőttek közt gyakorlatilag egyre több időt töltesz a pályán. Élvezed a mozgalmas napokat?

Persze, én abszolút élvezem ezt. Sőt, nem is baj, hogy mozgalmasan telnek a napjaim! Igyekszem úgy alakítani a napjaimat, hogy egyik se menjen a másik kárára, a foci mellett szerencsére van időm bőven tanulni is, mindenre tudok kellő időt szánni.

A november a csapatnak is sűrű lesz, hiszen az RKSK elleni bajnoki után három vérbeli rangadó is jön a Kozármisleny, az Iváncsa és a kis Fradi ellen. Mivel lennél elégedett a hónap végén?

Az biztos, hogy most jön a legnehezebb szakasza a bajnokságnak számunkra. A Honvéd elleni szezonzárót sem hagynám ki a sorból, az sem lesz könnyeb mérkőzés a többinél, de természetesen az a célunk, hogy a hátralévő öt meccsből mindet megnyerjük. Szeretnénk úgy téli pihenőre menni, hogy az első helyen állunk. Komoly eredmény lenne, ha minden meccset behúznánk, de ebben az esetben biztosan az élen maradhatnánk.

A céljaid mennyiben változtak a szezon elejéhez képest?

Semmiben, ugyanúgy készülök a meccsekre. A csapat célja az én célom is: szeretnék minél több gólt szerezve, minél több meccset megnyerve bajnoki címet ünnepelni a szezon végén.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók