A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai József visszatér!

Saját nevelésű, régi-új támadónk aláírta kölcsönszerződését, így visszatér a KTE kötelékébe azok után, hogy télen a Vasas igazolta le.

A 2002-es születésű Szalai Józsefet aligha kell bemutatni drukkereinknek, hiszen tősgyökeres kecskeméti srác, aki 11 éves korától egészen az előző bajnokság közepéig lila-fehérben futballozott. A 18 esztendős támadó tavaly az NBIII-ban mutatkozott be a felnőtt csapatban, 19 mérkőzésen 4 gólt szerzett és bekerült a korosztályos válogatott keretébe is. Jó teljesítményére a Vasas figyelt fel, és a téli klubváltás után már az NBII-ben is bemutatkozhatott a fővárosiaknál, a felkészülési időszakban nyáron gólt is szerzett a bajnoki címre hajtó együttesben, miközben az U19-es bajnokság felsőházában 6 góljával a második lett a góllövőlistán.

Már az átigazolás után sem volt titok, hogy a két klub között felmerült annak lehetősége, hogy adott esetben éppen Kecskeméten gyűjtsön nyártól tapasztalatot a másodosztályban Szalai, és ez most egy kölcsönjáték formájában meg is valósulhat.

A Vasassal első profi szerződését is megkötő Szalai József boldogan tér vissza nevelő klubjához:

„Télen nagyon nehéz volt elhagyni azt a klubot, ahol egész életemben futballoztam, de gyorsan megtaláltam a helyemet a Vasasnál, élveztem ezt a félévet. U19-ben másodikak lettünk, én is második lettem a góllövőlistán, emellett bemutatkozhattam az NBII-ben is. Végig olyan labdarúgókkal tudtam edzeni, akik a magyar labdarúgásban már egy nagyon komoly szintet értek el, így sikernek könyvelem el ezt az időszakot abszolút. Több lehetőségem is volt nyáron arra, hogy hol folytassam, számomra az volt a legfontosabb a játéklehetőség mellett, hogy egy olyan klubhoz kerüljek, ahol jól is érzem magam. Egyértelmű volt számomra, hogy a nevelőegyesületem lesz a legjobb választás, nagyon dolgozik bennem a bizonyítási vágy. Személyes célom, hogy minél több rutint szerezzek az NBII-ben, minél több játéklehetőséget kapjak, amit gólokkal és gólpasszokkal szeretnék meghálálni. Csapatként az a legfontosabb, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán” – mondta Szalai József.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók