A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szappanos bravúrjai győzelmet értek a Paksnak

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában csapatunk a Paksi FC vendége volt vasárnap. A kiegyenlített találkozón mindkét oldalon akadtak helyzetek, gólt azonban csak a hazaiak tudtak szerezni, köszönhetően Szappanos bravúrjainak is.

Szabó István a hétharmadik meccsére több helyen is frissített kezdőcsapatán, ami annak tükrében nem volt meglepő, hogy a Mezőkövesd és a DVTK ellen is ugyanaz a 11 játékos futott ki a pályára. Ezúttal öt helyen is jött a változtatás, de Bognár György is igyekezett megkeverni lapjait.

Jól felkészültek egymásból a csapatok, így nagyon kevés lehetőség alakult ki kezdetben, inkább mezőnyben alakult ki igen kiegyenlített csata. Az első lövésre 13 percet kellett várni, akkor Haraszti tüzelt távolról, de fölé bombázott. A 29. percben aztán hatalmas ziccer alakult ki a hazai kapu előtt, Szendreitől Meszhi elé került a labda, aki az alapvonalról középre lőtte, felpattant egy védőn, Leoni azonban az ötösön érkezve nagyon rosszul nyúlt bele a labdába, így az mellé pattogott. A 33. percben Zsótér robogott végig a bal oldalon, a tizenhatoson belülre érve aztán a rövidet célozta, de Szappanosról kijött. A 35. percben egy paksi pontrúgás után a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, sokáig senki sem tudta mi történt, a visszajátszások alapján aztán Katonát láthatta szabálytalannak a tömegben, aki sárgát is kapott. A büntetőt Haraszti a jobb alsó mellé lőtte, így maradt a 0-0, ami a szünetig nem is változott.

Szünet után mi kaptuk el jobban a fonalat, előbb Szendrei, majd Zsótér is távoli lövéssel dolgoztatta meg Szappanost. Az 52. percben egymás után két bravúrt is be kellett mutatnia a magyar válogatott kapusnak, előbb Szendrei szabadrúgását tolta ki a jobb felsőből, majd a szöglet után Szabó fejesét is fölé ütötte valahogy. Bognár György a rossz kezdés után azonnal újabb kettőt cserélt. Sikerült rendeznie ezzel a sorokat a hazaiaknak, aminek meg is lett az eredménye, a 64. percben Windeckert találta üresen a beadás, amit a rövidbe fejelt közelről (1-0). A 71. percben könnyen jöhetett volna a válasz, de Szappanos továbbra is ihletett formában védett, Horváth oldalszabadrúgása után Vágó életerős fejesét is kitolta. Szabó István a hajrában Pálinkás beállításával tovább erősítette a támadó szekciót, míg a Paks érthetően inkább tartani próbálta az eredményt. A hazaiak törekvései célt értek, így otthon tartották a pontokat.

Paksi FC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Paks, 2310 néző. V: Rúsz (Szert, Georgiu)

Paks: Szappanos – Kinyik, Lenzsér, Szélpál (Osváth 56.) – Kovács K. (Balogh B. 46.), Windecker, Papp K., Vas, Hahn (Horváth K. 86.) – Könyves (Böde 46.), Haraszti (Szabó B. 56.). Vezetőedző: Bognár György

KTE: Varga B. - Szűcs K. (Májer 46.), Iyinbor, Belényesi, Katona L. (Szabó A. 46.), Leoni (Pálinkás 77.) – Vágó, Zsótér, Meszhi (Banó-Szabó 63.) – Horváth K., Szendrei (Lukács D. 63.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Windecker (64.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók