A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szenzációs hajrával nyertünk Siófokon

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a BFC Siófok vendége volt. Az ikszes találkozón sokáig nem született gól, majd a hajrában rögtön három is, melyből a KTE jött ki győztesen, hátrányból fordítva. A Siófok 15 veretlen hazai mérkőzés, illetve közel egy év után kapott ki újra hazai pályán.

Krausz lövése vezette fel az 5. percben a találkozót, majd Eördögh próbálkozott nem sokkal ezután fejjel, de Varga balról érkező beadását a jobb alsó mellé csúsztatta. Vendég részről Vágó átlövései jelentettek először több-kevesebb veszélyt a siófoki kapura, de az első nagyobb helyzetet a 19. percben jegyezhettük fel, amikor Kiss fejesét tolta ki Varga, majd Kerezsi távoli löketét is megfogta. A 22. percben kapust kellett cserélnie a Siófoknak, de Szmolát a szünetig nem igazán lőtték be, Katona szabadrúgása ugyanis nem talált kaput.

Szünetben kettőt is cserélt Szabó István, ami jó húzásnak bizonyult a szerkezeti váltással, Lukács aktívan futballozott a jobb oldalon, Paudits pedig folyamatosan lekötötte a védők figyelmét. A 49. percben majdnem be is vágta Lukács beadását, de egy védő még menteni tudott. Aktívabba volt ebben az időszakban a kecskeméti támadójáték, a 63. percben Nagy kínálta meg jobbal éles szögből Szmolát, de a portás a helyén volt. A 68. percben Katona került helyzetbe Tóth lefejelt labdája után, de egy átvétel után pont Szmola kezébe lőtt 15 méterről. Éledezett a Siófok is, a 70. percben egy hosszan felívelt labdára Kiss érkezett, de ballal a rövid alsó mellé lőtt kapásból. A hajrába érve újra kecskeméti helyzeteket hozott a meccs, a 82. percben Paudits ollózó mozdulattal lőtt Lukács beadása után, de a „hulló falevelet” kipiszkálta Szmola. Egy perccel később megint Paudits előtt adódott sansz, de Szalai beadását fölé bólintotta. A semmiből jött némileg a siófoki vezetés, egy lecsorgó beadás Kiss elé került, aki pár méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Nem adta fel azonban a vendég együttes, hiszen három perccel később Katona került lövőhelyzetbe a tizenhatos vonalán, egyet tolt a labdán, majd ballal a jobb alsóba tüzelt (1-1). A csattanó ezután jött, hiszen a 93. percben Szuhodovszki lőtt kapura távolról, ez Szmoláról kijött, a kipattanót aztán megint Katona vágta a kapuba, megnyerve ezzel a meccset (1-2).

BFC Siófok–KTE HUFBAU 1–2 (0–0)

Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Radványi Ádám (Rózsa Dávid, Ring Kevin)

Siófok: Hutvágner (Szmola, 24.) – Polényi, Jagodics B., Varjas Z., Varga B. – Krausz, Szakály A. – Kiss B., Eördögh, Kerezsi (Balogh B., 59.) – Elek B. (Horváth P., 59.). Vezetőedző: Domján Attila

KTE: Varga B. – Tóth D. (Paudits, a szünetben), Gál Sz. (Szabó A., 72.), Rjasko, Szalai G., Hadaró (Grünwald, a szünetben) – Nagy K. (Szuhodovszki, 75.), Vágó L., Katona B. – Tóth B., Lukács D. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Kiss B. (87.), ill. Katona B. (89., 90+3.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók