A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szerencsés góllal vitte el a pontokat a Haladás

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a KTE HUFBAU a Szombathelyi Haladást fogadta a Széktói Stadionban. A sok hiányzóval rendelkező KTE mezőnyben szemre tetszetősen futballozott a nehéz talajú pályán is, de gólt a Haladás tudott szerezni, mely ezt követően kivédekezte a találkozót.

Az első játékrész jó iramú futballt hozott, alapvetően egyik csapat sem akarta „betolni a buszt” a kapuja elé. Az első lehetőségre négy percet kellett várni, ekkor Szuhodovszki beadását Lukács fejelte a bal kapufa mellé. A folytatásban a mezőnyharc dominált, a 13. percben Doktorics élesen középre lőtt szabadrúgását csúsztatta ki Szalai. A 21. percben megrezdült a háló, de a formás hazai akció végén Tóth Dánielt látta lesen az asszisztens, így beadását már hiába lőtte be Lukács. A folytatásban ismét Tóth próbálkozott lövéssel 16 méterről, de ez szögletre vágódott a védőről a 23. percben. A szünetig kevés lehetőség alakult ki ezt követően, vagy a kecskeméti, vagy a szombathelyi védelemben haltak el a próbálkozások.

A második félidőt a Haladás kezdte jobban, az 51. percben Bosnjak és Buna harcolt a labdáért a szombathelyiek bal oldalán, majd Horváth tudta középre tenni a labdát, amit nem tudtak kivágni a lila-fehér védők, Csilus viszont 6 méterről a léc alá bombázott (0-1). A Haladás innentől látványosan visszaállt, a Kecskemét igyekezett még nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre, de Marsa lövését öt perccel a gól után blokkolták. A 70. percben Nagy szúrt rá 18 méterről egy szabadrúgást, de ez mellé vágódott a sorfalról. A vendégek sokszor 11 emberrel zártak vissza saját térfelükre, nagyon nehéz volt ezen a falon rést találnia a KTE-nek. A 82. percben hosszú idő után előre merészkedett a Haladás, Csilus lőtt 16 méterről, de Varga fölé bokszolta a löketet. A hosszabbításba érkezve Katona megpattanó lövése lett Rózsa zsákmánya, de az igazi meccslabda Szalai előtt adódott, aki azonban öt méterről pont Rózsa kezébe fejelte a labdát a 93. percben.

KTE HUFBAU – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Kecskemét, 500 néző. V: Csonka B. (Becséri G., Rózsa D.)

KTE: Varga B. – Buna (Katona 57.), Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Nagy K., Marsa, Szuhodovszki (Madarász 57.) – Tóth B., Lukács, Tóth Dániel.

Haladás: Rózsa – Mocsi, Devecseri, Guzmics, Bosnjak – Doktorics (Kállai 76.), Csilus T., Holdampf, Monori (Tóth Dávid, 61.), Horváth R. – Tóth M. (Szijjártó, 87.) 

Gól: Csilus (51.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók