A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szervezett Kiskőröst gyűrtünk le

Vasárnap a Kiskőrös vendége volt a Kecskeméti LC, a kötelezőnek mondható győzelmet küzdelmes meccsen húzta be csapatunk.

 

A Kiskőrös pályája nem éppen a gyors és lapos passzos játéknak kedvezett, ez érződött is a találkozón. A hazaiak sokszor 11 emberrel zártak vissza saját kapujuk elé, lelkesen rombolva a játékot, ezen a pajzson pedig nem volt könnyű megtalálni a réseket. Az első helyzet Szabó előtt adódott, lövését azonban ki tudta piszkálni Ámann, ezt követően azonban sokáig csak meddő mezőnyfölényt láthattunk, a kapu nem igazán forgott veszélyben. A Kiskőrös néhány kósza előrevágott labdából próbált kontrázni, amivel azonban maximum csak némi kellemetlenséget tudtak okozni, a másik oldalon Salami távoli lövését, illetve Szabó lesgólját jegyezhettük fel. A hajrába aztán Balog kapcsolt rá, előbb egy szöglet után még fölé bólintott, de néhány pillanattal később már jól lépett el védőjétől, végül a lövés előtt azonban felvágták a tizenhatoson belül. Balog higgadt maradt, a büntetőt maga értékesítette, így előnnyel mehettünk az öltözőbe (0-1).

Fordulás után kicsit belelkesedtek a hazaiak, több pontrúgást is elvégezhettek a kapunk közelében, az egyik próbálkozásnál Mészárosnak kellett védenie. Ezt követően azonban könnyen rövidre zárhattuk volna a meccset, Maczelka előtt két nagy ziccer is adódott, de nem sikerült gólra váltania egyiket sem. A 73. percben aztán eldőlt a meccs, Szabó lőtte középre élesen a szögletet, Farkasról pedig nagyon elfeledkeztek (0-2). A hajrában sok minden már nem történt, Füleki szabadrúgásánál még résen kellett lennie Mészárosnak, de az eredmény már nem változott.

A Kecskeméti LC továbbra is hibátlan teljesítménnyel, 14 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, mivel a második Jánoshalma is nyert, nem változott a különbség a két együttes közt. Legközelebb a Széktói Stadionban lép pályára a csapat, ellenfelünk a Soltvadkert lesz szombaton 14:30-kor.

Kiskőrös LC – Kecskeméti LC 0-2 (0-1)

Megye I. 20. forduló, Kiskőrös

Kiskőrös: Ámann – Nagy A., Kanyaró (Füleki 75.), Katona, Molnár, Madácsi, Amin, Agócs, Mokrickij (Makó 80.), Rimár (Somlyai 65.), Kovács.

Kecskemét: Mészáros – Rozsi, Urbán, Farkas – Selyem (S. Juhász 80.), Terbe, Nádudvari (Vladul 65.), Szabó – Maczelka (Tóth 80.) – Balog, Salami.

Gól: Balog (40. – büntető), Farkas (73.)

Szabó Tibor: Küzdelmes meccsen, magabiztos győzelmet arattunk, még akkor is így van ez, ha most „csak” 2-0-ra tudtunk nyerni. A több gólhoz jobb minőségű pálya kellett volna, így a minőség most hiányzott a játékunkból.

Szerző: Nyitray András

Média partnerek
Támogatók