A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szigorú szabályok léptek érvénybe a mérkőzéseken

Szerda éjféltől újra rendkívüli jogrendet vezetett be Magyarország Kormánya, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó intézkedésekről és szabályokról külön kormányrendelet is kiadásra került. Ebben szigorították a rendezvényekre vonatkozó szabályokat is, melynek természetesen a Széktói Stadionban is meg kell felelnünk.

A maszk viselése továbbra is végig kötelező a sportlétesítményben, emellett a kormányrendelet a távolságtartás betartását is megköveteli azzal a plusz megkötéssel, hogy csak minden harmadik széken lehet helyet foglalni. A szabályok betartásával ez 660 fő befogadására ad lehetőséget számunkra a vasárnapi, RKSK elleni bajnoki mérkőzésre, az elfoglalható helyeket ki is fogják jelölni.

A maszk viselése, illetve a 1.5 méteres távolságtartás, valamint az ülőhelyek kapcsán előírt szabályok betartása közös érdekünk egészségünk, illetve a különböző büntetések elkerülésének érdekében is. Amennyiben a hatóságok szabályszegést tapasztalnak, akkor a szabályszegő mellett a rendezvény szervezőjét is büntethetik. Ez első körben még lehet figyelmeztetés, de 100 ezertől akár 1 millió forintig terjedő bírság is, sportrendezvények esetében 1-10 mérkőzésre szóló – tehát akár az egész bajnokságra érvényes - zártkapus rendezés.

A pénztárak továbbra is egy órával a kezdés előtt - vasárnap 15:00-kor - nyitnak, de csak annyi jegy áll rendelkezésre, amennyi szurkolót beengedhetünk. Ez az 1-es kapu esetében 270, a 2-es kapunál 390 hazai szurkolót jelent. A vasárnapi mérkőzésre már a bérleteseknek és kedvezményezetteknek (14 éven aluliak, utánpótlás játékosok) is jegyet kell kérniük a pénztárakban, de ezért fizetniük természetesen nem kell, a pontos létszámot azonban csak így tudjuk követni. Bérletes drukkereinket arra kérjük, hogy a vasárnapi meccsre már érkezzenek minél korábban, hogy garantáltan legyen helyük.

A vendég drukkerek kizárólag a vendégszektorban foglalhatnak helyet, létszámukat az MLSZ iránymutatása alapján saját hatáskörben, 80 főben maximalizáltuk, a távolságtartásra és maszkviselésre vonatkozó szabályok rájuk is szigorúan vonatkoznak. Aki a hazai szektorban foglal helyet, azt a biztonsági személyzet kivezeti és átirányítja a vendégszektorba. Megértésüket köszönjük, a biztonságos és szabálykövető rendezés feltételeit így tudjuk megteremteni, büfét és mellékhelyiséget továbbra is biztosítunk számukra.

A maszk viselése, illetve a távolságtartás a büféknél is, illetve a létesítmény teljes területén kötelező, de étel, ital fogyasztására természetesen van lehetőség.

A szabályok figyelmeztetés utáni figyelmen kívül hagyása a sportlétesítmény területéről történő kizárást vonhatja maga után!

Kénytelenek vagyunk szigorú szabályokat hozni, hiszen a büntetések is szigorúak, klubunk nem engedhet meg magának milliós büntetést, sem pedig stadionbezárást. Ebből kifolyólag kérjük szurkolóink megértését és a szabályok betartását! 

KTE-s maszk már a Sport36 oldaláról is rendelhető!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók