A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szoros meccsen maradtak alul Kispesten a tartalékok

Vasárnap elindult a 2023/2024-es idény az NB III. dél-keleti csoportjában is, ahol tartalékcsapatunk a Budapest-Honvéd-MFA II. vendége volt Kispesten. Kiegyenlített és szoros csatát vívtak a csapatok, a győztes gólt azonban végül a Honvéd  fiataljai tudták megszerezni. 

Túlkoros játékossal egyik oldalon sem számolhattak az edzők, Virágh Ferenc Artner Dávidot és Kovács Kolost is kezdőbe nevezte ugyanakkor, akik az első keret tagjainak számítanak. A kispestiek jobban kezdték a találkozót, már az 5. percben ziccert kellett hárítania Cseh Balázsnak, de alapvetően kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte az összecsapást. Alig húsz perc elteltével Kovács Kolos indult el, majd ballal meg is célozta távolról a kaput, de Gyetván védeni tudott. A második félidőben sem változott sokat a mérkőzés forgatókönyve, a kapuk viszonylag keveset voltak veszélyben. A 77. percben némileg a semmiből aztán megszületett a mindent eldöntő gól, egy félpályáról felívelt labdára tökéletes ütemben indult el Sebestyén, aki aztán kapura is lőtt, Cseh csak belekapni tudott a kísérletbe, ami felette végül a hálóba hullott (1–0). Újabb gól már nem született, a kecskemétiek nem tudtak pontot menteni, így vereséggel kezdték a harmadosztályú bajnokságot a fiatalok.

Szerdán máris hétközi forduló lesz, a Műkertvárosi Sportcentrumban a Dabast fogadja 17 óra 30 perckor a „kis” KTE.

Bp. Honvéd II. - Kecskeméti TE II. 1-0 (0-0) 

Honvéd-MFA Utánpótlásközpont, Vezette: Dombi O. (Turi, Cseresznák)

Honvéd-MFA: Gyetván – Sebe, Pekár (Vojtko, 87.), Kaczvinszki, Nagy Z., Pintér (Simon Sz., 69.), Polák, Menyhárt (Sebestyén, 69.), Simon B., Kalocsány (Hancz, 87.), Tarcson (László M., a szünetben). Vezetőedző: Kurucsai Milán

Kecskeméti TE II.: Cseh – Jászai-Deák, Hatvani, Kovács K. (Horváth Á., a szünetben), Tóth L. (Balis, 64.), Horváth M., Artner (Gondi, a szünetben), Szamosi Cs., Kovács P., Goretich, Molnár M. (Balla, 84.). Vezetőedző: Virágh Ferenc

Gól: Sebestyén (77.) 

Virágh Ferenc: – Meg voltam elégedve a játékkal, stabilak tudtunk maradni, kevés hibát vetettünk, de az egyik sajnos döntő volt. Arra nem tudunk készülni, hogy a saját kapunkba bedobjuk a labdát. Le kellett volna hozni kapott gól nélkül ezt a meccset, mert a látottak alapján ez volt a realitás. Fel kell emelni a fejünket, mert szerdán szeretnénk javítani. Gratulálok a Honvédnak a három ponthoz! 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók