A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szoros meccsen maradtunk alul a Békéscsaba ellen

Szombaton a Békéscsaba 1912 Előre volt a KTE HUFBAU vendége a Széktói Stadionban. NBII-es ellenfelünk az első félidőben több lehetőséget dolgozott ki, ennek ellenére fordulás után mégis mi szereztünk vezetést, hogy aztán elkerülhető gólokkal a vendégek nyerjék meg a találkozót.

A Békéscsaba alakította ki a találkozó első helyzetét, a 10. percben a korábbi KTE játékos, Szalai Dániel robbant be egy szögletre, fejese a lécről csúszott fölé. A 13. percben már kecskeméti lehetőség adódott, Károly szabadrúgását szintén egy korábbi KTE kapus, Ribánszki László tolta ki. Három perccel később Gránicz szánta el magát lövésre távolról, a lécen csattant próbálkozása. A 22. percben a próbajátékon szereplő Hodgyai csúsztatott fölé, majd kicsivel később Szalai és Hodoniczki is távolról próbálkozott, előbbi keveset tévedett, utóbbi löketét Lékai fogta. A 28. percben Szabó próbálkozott balról, éles szögből, lövését Lékai és a kapufa együttes erővel hárította. A 37. percben Pratsler tekert középre jobbról, Hodgyai fejese azonban fölé szállt, ezzel tulajdonképpen le is zárult az első félidő.

Fordulás után inkább mezőnyben zajlott a játék, a kapuk előtt csak lehetőségek alakultak ki, igazi helyzetig egyik csapat sem jutott el. A 64. percben megszereztük a vezetést, Károly ívelt a hosszúra, ahonnan Gál piszkálta középre a labdát, erre a másik belső védő, Kis robbant be és lőtt a léc alá közelről. (1-0). Nem sokáig örülhettünk a gólnak, ez visszagurított labdát Lékai nem tudott ballal jó helyre kivágni, Pantovics aztán jó 25 méterről az üres kapuba lőtt (1-1). Az utolsó negyedórában még Lukács fejese okozott némi izgalmat, ezzel együtt úgy tűnt, az eredmény már nem változik, azonban a 84. percben egy okos kontrát vezetett a Békéscsaba, melynek végén az egyedül maradó Lászik lőtt Lékai lábai közt a hálóba (1-2).

KTE HUFBAU – Békéscsaba 1-2 (0-0)

Felkészülési mérkőzés, Széktói Stadion

KTE: Lékai – Puskás, Gál, Kis, Grünvald – Ludasi, Asztalos, Károly – Tóth, Hodgyai, Pratsler.

Csere: Berta, Szalai G., Urbán, Daróczi, Vágó, Hatvani, Faragó, Szalai J., Pantelisz, Edmilson

Gólszerzőnk: Kis

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU, vezetőedző): Ez volt a negyedik hetünk, most kapta a csapat a csúcsterhelést, látszott is a fáradtság a játékosokon. Ezzel együtt az első félidőben kicsit meg voltunk szeppenve, fizikálisan, párharcokban, játéksebességben nem úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy kellett volna. Elkerülhető sanszok adódtak a Békéscsaba előtt, nem álltak bele a védőink a lövésekbe, de ezt lehet orvosolni. Ez a hét a védekezésről szólt, igyekeztük összerakni, nagyjából sikerült is megvalósítani ezt, elvétve kontrázni is tudtunk ebből. A második félidő nagy tanulsága számomra, hogy nem kommunikálunk a pályán. Ezen nagyon fontos változtatni, a Békéscsaba játékosai végig ordították a meccset, mi ekkor kezdtük csak ezt el. Ez nagy hiba, edzésen is igyekszem ezt hangsúlyozni, akkor nem kapunk talán olyan gólokat, amiket ma. Ezzel együtt az osztálykülönbség szerintem eltűnt, rúgtunk egy szép gólt, felvettük a harcot a remek Békéscsabával. Utána elkezdtünk cserélgetni, kaptunk labdakihozatalból egy gólt, de ez az én felelősségem, mert én kértem azt, hogy edzőmeccseken minden esetben próbáljunk meg létszámfölényt kialakítani, kihozni a labdát. Bajnokin természetesen ez másként lesz. A végén már bejöttek a fiatalok is, akiknek még fel kell nőniük az felnőtt futballhoz, de nekik is szeretnék majd lehetőséget adni a bajnokság során. Gratulálok Schindler Szabiéknak, sok sikert kívánok nekik! 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók