A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szoros meccset játszottunk a Szegeddel

Szombaton második edzőmeccsét játszotta a felkészülés során csapatunk, a találkozón az új szerzemények mellett több próbajátékosnak is lehetőséget adott Zoran Kuntics.

Lendületes, jó iramú első félidőt láthattak a kilátogató nézők, mely során edzőmeccshez mérten keményen és agresszívan futballozott mindkét csapat. Egy szegedi lesgóllal indult az összecsapás, majd Germán ziccerénél Kunságinak kellett a helyén lennie, de ezt követően veszélyesek voltunk mi is mezőnyben. A széleket több alkalommal is jól bontottuk meg, veszélyes beadások és pontrúgások is nehezítették a szegedi védők életét. Hegedűs távoli átlövésénél Aleksicsnek is nyújtóznia kellett, majd Vágó fejese szállt fölé. A félidő hajrájában a Szeged megszerezte a vezetést, egy balról érkező beadás a hosszún érkező Andorkát találta meg, aki a léc alá lőtt (0-1).

Fordulás után inkább a játék küzdelmesebb oldala került előtérbe, ami nem csoda, hiszen a nagy meleg azért rányomta a bélyegét a találkozóra. Hegedűs egy beadás után lőtt az oldalhálóba alig 10 perc elteltével, majd a másik oldalon Barnának kellett ziccerben mentenie. A legnagyobb lehetőségünk Babolek előtt adódott, aki a balösszekötő helyéről célozta meg a rövid felsőt, de a kapus bravúrral védeni tudott. A hajrában Bitó révén a Szeged előtt is adódott két sansz, de ezekből sem született gól, így maradt a szűk vendég siker.

Kecskeméti TE – Szeged-Csanád GA 0-1 (0-1)

Edzőmeccs, Széktói Stadion

KTE: Kunsági – Tamaskó, Nánási, Fehér, Grünvald, Vágó, Hirman, Hegedűs, Kéri, Vladul, Barna.

Csere: Mészáros, Peres, Szabó D., Szabó G., Ardai, Babolek, Szalai, Zámbori, Szabó L., Urbán

Szeged: Aleksics – Tóth, Horváth, Oláh, Zvara, Manga, Ciga, Zabari, Germán, Szabó P., Andorka

Csere: Takács, Talabér, Moga, Bitó, Orosz, Erdei, Popin

Gól: Andorka

Zoran Kuntics (KTE): Az élvonalbeli Paks után most a másodosztályú Szeged ellen játszottunk edzőmeccset. A cél most is az volt, hogy a próbázók mellett a saját játékosainkkal is ismerkedjünk, hiszen egyelőre jobbára edzésen láttuk csak őket. Úgy érzem, hogy tisztul a kép abszolút. Dolgozunk tovább, egy héten belül három edzőmeccs következik. Elképzelhető, hogy hétfőn egy újabb játékos csatlakozik hozzánk, aki erősítés lesz, ezzel nagyjából le is zárjuk majd az átigazolási időszakot. Akkor nagyjából minden poszton két megfelelő játékos áll majd rendelkezésünkre, készülhetünk a rajtra. A vereség ellenére elégedett voltam, Hirman Kristóf teljesítményének különösen örülök. Egy olyan poszton kapott bizalmat, ahol eddig nem igazán játszott, ennek ellenére megfelelően futballozott, jó példa lehet ez a többi fiatal számára is.

Joao Janeiro (Szeged): Egy jó meccset játszottunk, a Kecskemét egy jó csapat, sok fiatal is lehetőséget kapott náluk. Olyan volt ez a találkozó, ami a felkészülés ezen szakaszában jellemző, nagy melegben játszottunk. 1-0-ra nyertünk, nem volt tökéletes a játék, de első edzőmeccsnek ez megfelel. Pár hónapja már játszottunk a Kecskeméttel, akkor is megmutatták, hogy nagyon masszívak, jó teszt volt ez számunkra.

Szerző: Nyitray András (fotó: Holló Róbert/kesport.hu)

Média partnerek
Támogatók