A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szűcs Kornél Angliába igazolt!

Változás történt NB I-es csapatunk játékoskeretében, a mai napon ugyanis hivatalosan is távozott védőnk, Szűcs Kornél, akinek játékjogát megvásárolta az angol másodosztályban (Championship) szereplő Plymouth Argyle FC.

Szűcs Kornél tavaly nyáron csatlakozott klubunkhoz, miután szerződése lejárt Diósgyőrben. A mögöttünk hagyott idényben sokoldalú játékával a védelem közepén és jobb oldalán is nagy erőssége volt a KTE-nek. A Fehérvár elleni szezonnyitóval együtt 35 tétmérkőzésen viselte a lila-fehér mezt, ezeken két gólpasszt is kiosztott. 

A Plymouth Argyle 2023-ban jutott fel Chamiponshipbe, melyet a világ legerősebb másodosztályú bajnokságának tartanak, jelenlegi összértéke 1.47 milliárd eurót teszi ki a Transfermarkt szerint. A Premier League 24 csapatos előszobájában a Plymouth az előző idényben újoncként a 21. helyen zárva maradt bent. A csapat jelenlegi vezetőedzője egyébként a Manchester United legendája, Wayne Rooney. Érdekesség, hogy nem a 22 esztendős védő lesz az első magyar játékosuk, hiszen a 2000-es évek közepén négy válogatott: Halmosi Péter, Tímár Krisztián, Buzsáky Ákos és Sándor György is a klub kötelékébe tartozott, igaz, utóbbi nem tudott bemutatkozni végül sérülés miatt.

Szűcs Kornél új kecskeméti klubrekordnak megfelelő összegért váltott klubot, így olyan ajánlatról volt szó, melyre klubunk nem mondhatott nemet, nem beszélve arról, hogy szakmailag is hatalmas lehetőség ez a játékos karrierjében.

– Ahogy azt mindig is vallottuk, a mi célunk az, hogy a magyar tehetségeket megtaláljuk, felépítsük, majd mindannyiunk közös megelégedésére idővel magasabb szintre segítsük, ezzel is értéket teremtve a kecskeméti és a magyar futball számára. Fontos természetesen, hogy eljöjjön a megfelelő ideje annak, hogy szakmailag és anyagilag is visszautasíthatatlan ajánlat érkezzen minden fél számára. Ez most megtörtént. Szűcs Kornél nem az első, és reméljük, hogy nem is az utolsó lesz a sorban, aki a KTE-ből indulva jutott el egy nívós külföldi bajnokságba. A Championship rengeteg élvonalbeli ligát is fényévekkel előz meg lehetőségeit tekintve, nem véletlen hívják a világ legerősebb másodosztályú bajnokságának, mely egyben a Premier League előszobája is. Nem sok játékosnak adatott meg, hogy az NB I-ből oda tudjon igazolni, éppen ezért is különösen nagy szó ez a klubváltás, nem csak a KTE, hanem az egész magyar futball számára. Kornél egy rendkívül tehetséges, fejlődni képes és akaró labdarúgó, akiről emberileg is csak a legjobbakat mondhatom el. Biztos vagyok benne, hogy ez neki még nem a végállomás, nagyon sok sikert kívánunk neki az egész klub nevében – mondta Tóth Ákos sportigazgató.

Szűcs Kornél nem gondolta volna, hogy egy év alatt ekkora ugrásra lesz képes karrierjében. Élete legjobb döntésének tartja, hogy tavaly nyáron Kecskemétre igazolt, itt töltött idejének minden pillanatát élvezte.

– Szavakkal leírhatatlan, hogy mi van bennem most. Az egyik oldalról hatalmas büszkeséget érzek, a másikról ott van bennem az is, hogy egy pici űrt hagyok magam után Kecskeméten. Úgy sikerült ez az egy év, ahogy azt elterveztem, de amikor megjöttem, nem gondoltam volna, hogy egy idény után már búcsúzkodni fogok. Minden Kecskeméten töltött perc egy élmény volt, a csapatra, a klubra, a kecskeméti emberekre és a városra is mindig nagyon jó szívvel fogok visszagondolni. Pályafutásom legjobb döntése volt, hogy a KTE-t választottam tavaly nyáron, büszke és boldog vagyok, hogy ebbe a kitűnő közegbe be tudtam illeszkedni, nagyon hiányozni fog mindenki. Izgatottan várom természetesen az új kihívást is, hogy elkezdjem az edzéseket, megismerjem az új csapattársaimat, edzőimet, illetve megtapasztaljam a Championship légkörét – mondta Szűcs Kornél.

Szűcs Kornélnak köszönjük a klubért tett szolgálatait, egyben nagyon sok sikert kívánunk további pályafutásához! 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók