A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szűcs Róbert kiélezett csatára számít Hódmezővásárhelyen

A jelenleg sereghajtó HFC szereplése csalóka, mert bár utolsó helyen állnak a tabellán, négy meccsükből csupán egyet vesztettek el. A gyengébb helyezés oka az, hogy egyelőre nyerniük nem sikerült, ettől függetlenül nincs pánikhangulat a csapatnál. Szűcs Róbertet, a HFC vezetőedzőjét kérdeztük a vasárnapi bajnoki előtt. 

Hódmezővásárhelyen gyakorlatilag az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy a megye I-ben, vagy az NBIII-ban folytathatja a klub, végül a visszalépéseknek köszönhetően elkerülték a kiesést. Ennek tükrében milyen célokkal tudtak nekifutni a szezonnak?

Hosszútávban gondolkozunk, a célunk a biztos bennmaradást elsődlegesen, de erre a csapatra lehet építeni. Nem dúskálunk anyagiakban, de nem is voltak elrugaszkodott igények, akik idejöttek, azok az NBIII-as játéklehetőség miatt választottak minket. Becsülettel dolgoznak a játékosok, fejlődni akarnak, látszik is, hogy egyre jobban csapattá formálódunk. Ehhez kellene egy győzelem is, mert nem a helyünkön vagyunk, sajnos a döntetlenekkel a hárompontos rendszerben nem sokra megyünk. Az önbizalmunknak ugyanakkor jót tesz, hogy nem nagyon tudnak minket két vállra fektetni.

A szereplésük egyelőre csalóka, hiszen egyetlen vereséggel állnak az utolsó helyen. Ön hogyan látta az eddigi szereplést?

A lényeg, hogy a védekezésünk legyen rendben, egyre inkább kezd is összeállni. Nem kaptunk sok gólt, de sajnos nem is rúgtunk sokat. A helyzetünket nehezíti, hogy elsőszámú támadónk, Kovács Zsolt szárkapocscsont törést szenvedett legutóbb Pakson, így rá biztosan nem számíthatunk már ebben a félévben, ráadásul Rácz Dezső is sérüléssel küzd. Ennek tükrében elképzelhető, hogy valami új dolgot kell kitalálnunk hétvégére. A szereplésünk nem rossz, ezt a szurkolók is így látják. Hiányérzet azért van bennem, mert az ikszes meccseinkből többet is kihozhattunk volna, ha a helyzetinket értékesíteni tudjuk.

Az utóbbi években azért edzőmeccseken találkozott a két csapat, most milyen meccsre számít a KTE ellen?

Úgy látom, hogy két formálódó csapatról van szó, a frissen feljutó, illetve az éppen bennmaradó csatája lesz ez. Rangadónak tekintem, mert a múltban jó meccseket játszottunk Kecskeméten és Vásárhelyen is, két nagy múltú klubról van szó. NBIII-as szinten mindenképpen egy jó találkozót várok. Szerintem hasonló játékerőt képviselünk, az akarat döntő lehet, bízunk azért a hazai pálya előnyében. Hogy aztán ez mire lesz elég, azt vasárnap meglátjuk.

Fotó: promenad.hu

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók