A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szuhodovszki Soma még többet vár magától

Csapatunk szombaton 18:00-kor a Mezőkövesdet fogadja a Széktói Stadionban. A találkozó előtt Szuhodovszki Somával beszélgettünk, aki sok debütálónk egyike az élvonalban, és egyelőre nagyon élvezi, hogy megvalósult gyerekkori álma. Szuho azonban itt még nem akar megállni, magától is többet vár a folytatásban.

– A Vasas ellen bemutatkoztál, a DVSC ellen növelted NB I-es meccseid számát, milyen élmény volt debütálni?

– Nagyon örülök, hogy be tudtam mutatkozni, mert egy gyerekkori célom volt tulajdonképpen. Ezt elértem, boldog vagyok, de itt nem akarok megállni, minél többet szeretnék most már itt játszani a karrierem során. Az első két mérkőzés tekintetében azt mondhatom, hogy a Vasassal abszolút pariban voltunk a kiállításig, utána nagyobb hangsúlyt kellett fektetni a védekezésre, de igazi csapatként nagyon stabilan álltuk a sarat. Kihoztuk a maximumot, ugyanakkor a debreceni meccs miatt van hiányérzetem, elsősorban magammal szemben. Sokkal többet várok magamtól, akkor is, ha persze szoknom kell még nekem is az NB I. légkörét. Pontosabban kell játszanunk, hogy veszélyesebbek legyünk a kapura, ez hiányzott, még akkor is, ha végén ott volt a csattanó lehetősége egy kapufa formájában. Ennek tükrében szerintem ott is igazságos eredmény született.

– Okozott-e meglepetést számodra az élvonal ahhoz képest, mint amit előzetesen vártál?

– Persze, hiszen korábban csak tévén keresztül láttam NB I-es meccseket. Játszottam persze már élvonalbeli ellenfél ellen, de azért sokkal gyorsabb a tempó, gyorsabban kell gondolkodni, látni kell előre, hogy mi legyen a következő lépés. Ez jelenti talán a legnagyobb különbséget az NB I. és a másodosztály között. Emellett persze több az olyan játékos is, akik nagyon magas egyéni kvalitással rendelkeznek.

– Elmondtad, hogy többet vársz magadtól, miben?

– A csapatra is igaz, hogy még nem mutattunk meg mindent magunkból, kicsit több bátorság kell még. Ezt hiányoltam magamból is, hogy többet vállaljak támadásban, hogy még nagyobb részt tudjak vállalni az építkezésből. Kellenek még azok a megoldások tőlem is, amivel meg tudjuk bontani az ellenfelet, akár távoli lövésekkel, akár jó indításokkal.

– Jön a Mezőkövesd elleni meccs, mit vársz ettől a találkozótól?

– Nagyon készülünk a Mezőkövesdre, de ez bárki is legyen az ellenfél, mindig így van. Szeretnénk megszerezni az első győzelmünket, mindenki ezt szeretné. Mindent meg is fogunk tenni a sikerét, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, de amennyiben összejönne, úgy nagyon jól nézne ki a teljesítményünk három kör után.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók