A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szuhodovszki Soma: Nehéz meccsre számítok

A Kisvárda ellen szenzációs góllal vette ki a részét a sikerből Szuhodovszki Soma, aki két gólnál és egy gólpassznál jár már az új idényben. Játékosunk szerint nagy titok nincs, de az egy évnyi NB I.-es rutin érezhetően magabiztosabbá tette.

– Párszor feltettel már ezt a kérdést, szerencsére a Kisvárda elleni bombagólod erre újra lehetőséget ad. Méltó kihívója ez a gól a tavalyi, Felcsúton szerzett találatodnak?

– Igen, de az első helyet nem fogja elvenni ez sem a felcsúti gólomtól. Azért a második helyre odatenném így is. Remélem lesz még párszor alkalmam rá, hogy azon elmélkedhessek, hogy melyik volt a szebb. Éreztem, hogy üresen vagyok, jól át tudtam venni a labdát, talán ez is volt a kulcs. Utána aztán már jól találtam el.

– Sokan talán féltettek titeket a túlórás drámával záruló rigai meccs után, de nyoma sem volt a csapaton semmilyen fáradtságnak. Minek köszönhető, hogy ilyen magabiztosak voltatok?

– Jól kezdtük a bajnokságot nagy örömünkre, az európai kupameccsekhez úgy álltunk hozzá, hogy ez is egy tapasztalat számunkra, amivel többek lettünk és előrébb vagyunk. Nagyon sokat beszélgettünk Szabó Istvánnal is, igyekezett segíteni nekünk mentális oldalról, hogyan is fogjuk fel ezt a helyzetet. Úgy érzem, hogy mindenki meg akarta mutatni, hogy tavaly nem véletlen kerültünk oda, ahova. Szerettünk volna jól kezdeni, az első félidőt gyakorlatilag végig domináltuk, egy szerencsétlen helyzetből kaptunk a végén viszont egy gólt. A második félidőben is hoztuk viszont azt, amit egy ilyen mérkőzésen kell, így megérdemelten nyertünk.

– Két gólod és egy gólpasszod is van már. Minek köszönhető ez a rendkívül eredményes kezdés részedről?

– Nem érzem, hogy lenne bármilyen rejtély. Csinálom a dolgom, odateszem magam mindig. Talán az is benne van, hogy még nagyobb önbizalmam van, mint tavaly ilyenkor, hiszen mögöttem van már egy egész idény NB I.-es rutinja azóta. Ennek köszönhetően magabiztosabbnak érzem magam a pályán, többet tudok hozzátenni a csapat sikereihez. Akár jó játékkal, akár gólokkal, de mindig azon vagyok, hogy segítsek a csapatnak.

– Mennyit jelent számodra, hogy a szurkolók téged szavaztak meg a tavalyi év legjobb játékosának az előző idény végén?

– Természetesen nagyon jóleső érzéssel töltött el. A foci a szurkolókért van, szerencsére nagyon sok embert megmozgattunk az előző szezonban, illetve már idén is. Boldog vagyok, hogy a Riga ellen is közel telt ház volt már az első meccsünkön. Büszke vagyok rá, hogy az én teljesítményemről is ilyen jó véleménnyel voltak.

– Vasárnap újra hazai pályán a Fehérvár lesz az ellenfél. Milyen találkozóra számítasz?

– Nagyon nehéz meccsre számítok, mert a Fehérvár keretét kitűnő játékosok alkotják. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb viszont már készül a megfelelő taktikával vasárnapra. A hétfői győzelemnek örülünk, de most már tovább kell lépnünk, a következő feladatokra kell fókuszálni. Hazai pályán, saját szurkolóink előtt különösen fontos számunkra, hogy jó eredményt érjünk el.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók