A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szuhodovszki Soma: Van bennünk visszavágási vágy

A KTE HUFBAU középpályása a Szentlőrinc elleni mérkőzés egyik hőse volt, hiszen két góljával sikerült megfordítani az eredményt, majd végül 4-1-re nyerni idegenben. „Szuho” elmondta, hogy van bennük visszavágási vágy, hiszen hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedtek még az első fordulóban.

– Nehezen indult a Szentlőrinc elleni meccs, mely tele volt fordulatokkal is, ebből a végén jól jött ki a csapat. Hogyan élted meg te a találkozót?

– Elég rosszul kezdtük a mérkőzést, már a 2. percben hátrányba kerültünk egy szöglet után. Ez azért demoralizálta a csapatot, de nem adtuk fel, játszottuk a játékunkat és egyre nagyobb helyzeteket dolgoztunk ki. Ezzel együtt az első félidőben Kersák Roli teljesítménye a kapuban nagyon fontos volt ahhoz, hogy ezt a meccset behúzzuk, mert nagyokat védett. Az egyenlítés után büntetőt hárított, így mehettünk be döntetlenre a szünetre. A második félidőben egy teljesen más forgatókönyv szerint zajlottak az események, uraltuk a meccset, nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog nyerni.

– Az első két gólt jegyezted, ezekkel sikerült fordítani. Melyik áll közelebb a szívedhez és miért?

– A szabadrúgást mondanám, mert a meccs előtt Szabó István külön felhívta a figyelmemet rá, hogyha esetleg ilyen helyzetem lesz ezen a mély és csúszós talajon, akkor mindenképpen úgy lőjek, hogy a kapus előtt megpattan a labda. Szerencsére ez bejött, nagyon örülök, hogy kétszer is tudtam segíteni a csapatnak.

– Két vereség után mennyire kellett az önbizalmatoknak – ha egyáltalán kellett – ez a siker?

– Egy nagyon hosszú veretlenségi szériát tudtunk felállítani az ősz során, így nem voltunk ahhoz hozzászokva, hogy két meccsen egymás után nem szerzünk pontot. Úgy gondolom azonban, hogy azon a két meccsen sem nulla pontra szolgáltunk rá a mutatott játékunkkal, ez nagyon bántott is minket. A Szentlőrinc ellen a kapott gól után olyan erőket sikerült mozgósítanunk, ami kellő önbizalmat adhat az eredmény birtokában az év utolsó meccséhez is.

– Az év utolsó meccse Budaörsön lesz egészen pontosan, lenne is mit törleszteni velük szemben. Mennyire kellemetlen emlék a hazai szezonnyitó?

– Arra emlékszem, hogy mindenki nagyon várta már az első meccset, a bajnokság kezdetét. Talán túlzottan is, emiatt kicsit görcsössé váltunk. Nem voltunk elég higgadtak, az első félidőben így olyan hátrányt szedtünk össze, amit nem tudtunk ledolgozni. A másodikban viszont lehiggadtunk, megérkeztünk úgymond a bajnokságba, majd olyan bíztató jeleket mutattunk, amivel már sejtettük, hogy nem az a csapat vagyunk, melyet az első 45 percben láttak. Az egyenlítés ugyan nem sikerült, de rúgtunk két gólt, szorossá tettük a hajrát. Emiatt most van is bennünk egyfajta visszavágási vágy.

– A Budaörs átesett azóta egy edzőváltáson, az utolsó három meccsük nem is sikerült rosszul, a Vasastól pontot csentek, legutóbb pedig a Siófokot verték 3-0-ra. Milyen találkozóra számítasz?

– Egyszerű meccsre most sem kell számítani. Egész héten azért dolgozunk, illetve kapjuk folyamatosan a taktikai utasításokat, hogy megtaláljuk az ellenszert a játékukra, illetve meg tudjuk verni őket. Amennyiben ezek ülni fognak, illetve betartjuk őket, akkor minden esélyünk meglesz a győzelemre.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók