A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szuhodovszki Soma várja a kihívásokat a válogatottban

A magyar A-válogatott hétfőn első edzését tartotta Telkiben, ahol a sajtó munkatársai is kérdezhettek szokás szerint. Ahogy az a válogatottnál szokás, rendre újonc is részt vesz ezen alkalmakon, csapatunkból Szuhodovszki Soma válaszolt most a kérdésekre.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a keret egyik fele regenerációs gyakorlatokat végzett hétfő délután, míg aki nem lépett pályára vasárnap, az edzőközpont centerpályáján gyakorolt Marco Rossi szövetségi kapitány vezetésével. A kecskeméti játékosok a vasárnap esti, debreceni bajnoki után természetesen az első csoportba tartoztak. Szuhodovszki Somát első napjáról, illetve az érkezésről is kérdezték, hiszen csapatunk késő éjjel érkezett meg Kecskemétre a bajnoki után.

– Későn értünk haza, kettő óra körül. Nem sokat tudtam aludni, de ebéd után sikerült kicsit pótolnom. Örülök, hogy most itt lehetek a társakkal. Sokat segít, hogy vannak ismerősök a keretben csapatomból, de vannak olyanok is, akiket még korábbról ismerek. Mindenki jól fogadott, első érzésre is olyan, mintha egy családba érkeztem volna – mondta első élményeiről Szuhodovszki Soma.

Játékosunkat esélyeiről is kérdezték a debütálás kapcsán, erről természetesen majd a kapitánynak kell meghoznia a döntést, hogy mikor következhet be.

– Nem beszéltünk még erről Marco Rossival, igazából elvárásaim sincsenek. Szeretném megmutatni, mi van bennem, de majd a mester látja és eldönti a többit. Nekem is szokni kell még a közeget és hangulatot. Meglátjuk, hogy mi lesz – tett hozzá Szuhodovszki Soma.

Játékosunk köztudottan nagyon jó barátságban van Schäfer Andrással, aki sérülés miatt ezúttal viszont nem kerülhetett be a keretbe. Tanácsokkal azonban nem maradt adós.

– Beszéltünk, de ennek egy részét megtartanám magamnak. Annyit azért elmondhatok, hogy azt is mondta, hogy a pályán ugyanazt csináljam, amit Kecskeméten is. Erre fogok törekedni – tette hozzá középpályásunk.

Szóba került a bajnoki szereplés is, ennek kapcsán a jó hazai szereplést emelte ki játékosunk, hozzátéve, hogy az idegenbeli formán természetesen javítani kell majd a válogatott szünet után.

– A hazai bajnokikon jól szerepeltünk eddig, idegenben kevésbé. Ezen javítanunk kell, ha visszatérünk a válogatottból, biztosan át fogjuk venni ennek is az okait. Jó állapotban érzem magam ugyanakkor, állok a kihívások elé – zárta gondolatait Szuhodovszki Soma, aki hozzátette még, két éve nem fogadott volna arra, hogy most a válogatottal készülhet, ám annál boldogabb.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók