A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szurkolóinkkal beszélgettünk

Pénteken szurkolói ankétot tartott klubunk a Széktói Stadionban, ahol a teljes klubvezetés mellett a szakmai stáb és a csapat is képviseltette magát. A nagyjából két órán át tartó, kötetlen beszélgetés fontosabb témáit alábbiakban igyekeztünk összefoglalni címszavak mentén.

A stadion felújítás

Nem meglepő módon, a hír frissessége miatt is a legtöbb kérdés a Széktói Stadion pályatest és gyepszőnyeg felújítási munkálatai kapcsán érkezett. Többen aggodalmukat fejezték ki, hogy valóban megvalósul-e a tervezett projekt, hiszen a múltban voltak már tervek, amik nem valósultak meg. A KTE ügyvezetője, dr. Filus Andor elmondta, nem véletlen jelentették be sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármesterasszonyának társaságában a projekt részleteit, az augusztusi jóváhagyó határozat értelmében januártól feltölthető az erre rendelkezésre álló tao-keret, melynek önrészét a város fogja biztosítani. Ez a szerepvállalás a város részéről kifejezetten erős és nagy, ami nélkül a projekt nem valósulhatna meg.

Miért pont most, miért nem korábban? A feljutás után a klub saját tulajdonosi forrásból 300 millió forintot költött a létesítményre, ebben benne van minden olyan alapfeltétel, ami nélkül nem lehetett volna NB I-es meccseket rendezni, így a beléptetőrendszer, a kamerarendszer, az online jegyértékesítés rendszer – melyekkel a sor még közel sem teljes – ezek kivitelezésére ráadásul nagyon rövid idő állt akkor rendelkezésre. További tervek és elképzelések már akkor is megvoltak a létesítmény felújítására, azonban ehhez forrást kellett találni, ami jelen gazdasági környezetben, idén augusztusban vált valósággá, ezért indulnak majd jövő májusban a munkálatok. 

Kérdésként merült fel, hogy az eredményjelző előtti és a kapu mögött területre kerülhet-e lelátó. Erre vonatkozóan elhangzott, több terv is van, egyelőre a gyepszőnyeg és pályatest felújítására áll rendelkezésre forrás. Itt még döntést kell hozni a pályatest esetleges eltolásáról a főépület felé, felszámolva ezzel a régi futókört. A következő lépés a városi oldal átépítése lenne, majd a székházzal egyben található lelátón lenne a sor. Az ideális egy körbe zárt létesítmény lenne, hiszen a vendégszektort mindenképpen be kellene hozni majd a kapu mögé, ha minden elképzelés valóra válik, egyelőre azonban még a pályatest élvez prioritást.

A beléptetés és a büfé sebessége

Elhangzott, hogy lehetne gyorsabb. Dr. Filus Andor válaszában elmondta, az 1962-ben épített stadionnak megvannak a maga adottságai, illetve MLSZ-nek szigorú előírásai vannak a meccsrendezés kapcsán. Mobil büfék elhelyezésére nincs lehetőség, de már igyekeztek plusz csapokkal gyorsítani a városi oldal egységét, illetve a kártyás fizetési lehetőség szintén üzemel ebben a szezonban. A beléptetés kapcsán tapasztaltak működési hibát, amit mindannyiszor jeleztek is az üzemeltető felé, azon lesznek, hogy ilyen problémák ne forduljanak elő a jövőben.

Ajándékbolt, ajándéktárgyak

A régmúltban a belvárosban található ajándékbolt mintájára, egy új egység ötletét vetette fel szurkolónk. Erre vonatkozóan elhangzott, vannak már tervek és elképzelések, sőt, konkrét hely is, ahol megoldható lenne ez. Beszélgetések történtek, konkrétumok a következő évben várhatóak.  

Igazolások

Természetesen a téli átigazolási tervek is érdekelték drukkereinket, konkrét nevek is szóba kerültek részükről. Tóth Ákos sportigazgató elmondta, nyáron az volt a fő céljuk, hogy egyben tartsák a csapatot, ezért is vállaltak nem kis áldozatot Varga Bence, Zeke Márió és Horváth Krisztofer megtartásáért is. A Ferencvárossal jó kapcsolatot ápolnak, de az FTC egyértelmű szándéka volt Katona Bálint és Varga Ádám megtartása is, így le kellett mondaniuk róluk akkor.

A filozófia adott, a klub továbbra is reálisan tervez, így elsősorban értéket teremteni szeretnének magyar játékosok felfedezésével és beépítésével, a képzeletbeli noteszben most is sok név szerepel arra az esetre is, ha adott esetben valakit pótolni kell. Értékeihez ragaszkodik a klub, de erőszakkal ahogy eddig, ezután sem fog senkit sem marasztalni, ha minden szempontból jobb lehetőség, szintlépés jöhet egy játékos pályafutásában, illetve az ellenérték is előnyös.

Játékosok

Horváth Krisztofer, Szuhodovszki Soma és Szalai Gábor is ott volt az ankéton, így többen is a válogatott élményeikről kérdezték őket. Krisztofer elmondta, elsőre még kicsit izgult, mikor a csehek ellen kellett beszállnia, de a Montenegró elleni találkozón már elmúlt ez a drukk. Hasonlóan vélekedett a Puskás Aréna hangulatáról Szuhodovszki Soma is. Szalai Gábor elmondta, nagyon örült annak, hogy társai pályára léptek, ő pedig még keményebb munkával fog dolgozni azon, hogy a kicsinek tűnő, de hatalmas lépést ő is megtegye. Vágó Levente beszélt arról is, hogy örül annak, hogy a szurkolók ilyen kitartóak, és hogy sokan már azóta ott vannak a lelátón, hogy ő megérkezett az NB III-ban.

Sérült játékosok állapota

Banó-Szabó Bence, Nikitscher Tamás és Nagy Krisztián komoly sérülés után lábadoznak, állapotukról is érdeklődtek. Banó-Szabó Bence esetében jó hírekről számolhattak be, már futballspecifikus edzéseket végez, egyelőre önállóan, de Szabó István hozzátette, másfél hét múlva újra a csapat mellett lehet, a téli felkészülést pedig a többiekkel kezdheti el. Nikitscher Tamás is rendkívül jól halad a rehabilitációval, a héten már futhatott is, így újabb szintlépés következik számára, bizakodnak benne, hogy akár a tavasz folyamán újra játszhat. Nagy Krisztián később sérült meg, így a felépülése is tovább tart, neki véget ért ez a bajnokság, nyárra várják vissza.

Szabó István hozzátette, a klub példaértékű módon járt a sérültek esetében is, egyrészt kitűnő orvosi és egészségügyi stáb dolgozik a csapat mellett, másrészt a megfelelő műtétek és a rehabilitáció kapcsán is mindent megtettek azért, hogy a játékosok jó kezekben legyenek. Emellett a szakmai oldalt is segítették akkor, amikor Zsótér Donátot ebben a helyzetben leigazolták. 

Célok, Magyar Kupa

A távlati tervek kapcsán a vezetés elmondta, a minimális cél idén is bennmaradás a nagyon kiegyensúlyozott, 12 csapatos ligában, de ez nem azt jelenti, hogy ezzel be is érik. Szeretnének mindig feljebb kerülni, de mindig csak a következő lépést tartják szem előtt. A Magyar Kupa kapcsán elmondta Szabó István, hogy aki ismeri, tudja, hogy minden meccsen nyerni szeretne, ez lesz a céljuk a Veszprém ellen is. Ezzel együtt a bajnokság határozza meg egy csapat jövőjét, ezt pedig sosem szabad figyelmen kívül hagyniuk.

Téli munka, edzőtábor

A csapat téli tervei kapcsán Czéh László klubigazgató jelentette be, hogy január közepén ismét Törökországba megy edzőtáborba a gárda, mely január elején kezdi a felkészülést. A kinti munka során 10 nap alatt 6 meccset játszanak majd le, többek közt osztrák, szerb, szlovák, lengyel, cseh klubok ellen, jellemzően szintén élvonalbeliekkel.

Szurkolók és hangulat

A klubvezetés részéről többen is megköszönték a szurkolók nagy érdeklődését az ankét iránt, illetve azt is, hogy amerre csak mennek az országban, idegenben is kitűnő hangulatot teremt a kecskeméti tábor, nem beszélve a Széktói Stadionról. Fontos, hogy a klubra jellemző fegyelem a lelátón megmaradjon és meglegyen, egyben jó példát jelentsen, elkerülve a felesleges büntetéseket. Ebben eddig is élen járt Kecskemét, de ezen az úton kell tovább haladniuk céljaik felé, hiszen mindenkinek az kell legyen a legfontosabb, hogy a klub töretlenül fejlődhessen. 

Folytatás - ebben a formában - jövőre! 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók