A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tíz játékosunk debütált az NB I-ben

A Kecskeméti TE – Vasas (0-0) találkozó sok játékosunk számára örök emlék maradhat, ugyanis nem hétköznapi módon összesen tízen mutatkozhattak be az élvonalban a szezonnyitón.

Tóth Barna és Szuhodovszki Soma is debütált

Már az is kuriózumnak számít, hogy a kezdőben összesen 9 olyan játékos kapott helyet, akik még nem léptek pályára korábban az NB I-ben, így Varga Bence, Sági Milán, Grünvald Attila, Szalai Gábor, Vágó Levente, Tóth Barna, Szuhodovszki Soma és Katona Bálint, mellettük Uros Djuranovics is első alkalommal lépett pályára a magyar élvonalban, noha természetesen más országokban már szerzett rutint montenegrói válogatott támadónk. A mérkőzés hajrájában még érkezett Pejovics Danilo is csereként.

Hozzá kell ehhez tenni, hogy a kezdőcsapatból Belényesi Csaba egyszer, Szabó Alex 12-szer lépett pályára korábban, tehát összesen 13 találkozónyi NB I-es rutin vette fel a harcot a Vasassal, melynek soraiban olyan labdarúgók léptek pályára, akik csak a válogatottban többszörösét könyvelhették már el ennek a számnak. Menet közben érkezett még Banó-Szabó Bence (65. meccse volt), Nagy Krisztián (18) és Szabó Levente (21) is. 

Grünvald Attila lett a rangidős, aki 31. születésnapja után néhány nappal esett át a tűzkeresztségen, míg a másik oldalon Katona Bálint áll a maga 19 évével.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók