A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos: A sikerben és a sikertelenségben is mindenkinek része van

Sportigazgatónk a Rádió 1 Gongnak nyilatkozott az edzőváltást követően, egyben több témát is érintett a műsor során.

A teljes beszélgetés podcast formátumban a Gong oldalán érhető el, melyet alábbiakban szemléztünk.

Az edzőváltás okairól:

– Sajnos volt egy edzőmeccs, melyet követően a játékosokkal és a stábbal történő kommunikációból azt éreztük, hogy mégis váltásra lesz szükség. Ezt nagyon nem szerettük volna, mert Szabó István minden idők legsikeresebb edzője a KTE történetében, elévülhetetlen érdemeket szerzett. Közösen a vezetőséggel viszont úgy éreztük, hogy lépnünk kell, mert most még menthető a helyzet. Ahogy a sikerekben, úgy a sikertelenségben is megvan mindenkinek a része, nekem is. Most sem egyedül a vezetőedző hibás, de ilyenkor első körben ez a döntés az, ami meghozható. Reményeink szerint egy új hang, egy új impulzus kirángatja a csapatot ebből a sikertelen szériából – mondta Tóth Ákos.

A játékoskeret alakulásáról:

– A játékosok fejlődésének nagyon örülünk, sikernek tartjuk, ebben Szabó Istvánnak is megvolt a része. Az elejétől kezdve azt mondtuk viszont, hogy aki meghaladja fejlődésével a klub szintjét, illetve komoly ajánlat érkezik érte, azokat a játékosokat elengedjük. Sokan elfelejtik azt, hogy amikor feljutottunk az NB I-be, az egy váratlanul nagy siker volt, és akkoriban előfordulhatott az is, hogy a kezdőcsapatban tizenegyből hét játékos csak kölcsönben játszott nálunk. Jelen pillanatban az egyetlen ilyen futballistánk Katona Bálint. A keret stabilitása hatalmas munkával és áldozatokkal járt, ha ezt nem tesszük meg, akkor már régen nincs csapatunk. Ennek voltak anyagi áldozatai is, aminek része az, hogy akiért volt kereslet, azt értékesítettük. Hozzátenném, hiába ment el például télen Szalai Gábor és Szuhodovszki Soma, több pontot szereztünk tavasszal. Ami a nyarat illeti, Horváth Krisztofer sosem volt a miénk, mindig a Torino játékosa volt, mellette Szűcs Kornél távozott a meghatározó játékosok közül, akit Angliába hívtak, hatalmas esély volt ez számára. Eközben viszont mi is igazoltunk – mondta Tóth Ákos.

Sportigazgatónk a téli tervek mellett arról is beszélt, miért Gera Zoltánra esett a választásuk:

– Mindenképpen szeretnénk még télen igazolni, ennek kapcsán Gera Zoltánnak is biztosan lesznek elképzelései, amiket próbálunk megvalósítani. Ez így volt Szabó István idejében is, a jövőben sem fog ide kerülni olyan játékos, akit a vezetőedző ne szeretett volna a csapatában tudni, hiszen neki kell vele dolgoznia. Van még télig sok mérkőzés, addig a meglévő játékosoknak is lehetősége lesz arra, hogy bizonyítsanak. Gera Zoltán azt képviseli, amit a klubunk is. Benne van a bizonyítási vágy, hisz benne, hogy közösen elérhetjük a célunkat, ami a bennmaradás. Hatalmas becsvágy dolgozik benne, hogy edzőként is sikeres legyen, emberileg is illik közénk – mondta Tóth.

Tóth Ákos hozzátette azt is, hogy a véleményét továbbra is elmondja az új vezetőedzőnek, amennyiben az kérdezi, de a csapat összeállítása továbbra is a tréner és a stáb dolga:

– Jó szakmai kapcsolatunk volt Szabó Istvánnal is, de a döntés mindig az övé volt, akkor is, ha kikérte a véleményemet. A keret ki lett alakítva nyáron egy elképzelés mentén, az a mindenkori vezetőedző dolga továbbra is, hogy milyen taktikával és felállással küldi pályára, hiszen ő áll a kamera elé a végén. Azt gondolom, hogy ez nagy százalékban működött, az utóbbi időszakban kevésbé, de hiszünk benne, hogy közösen fel lehet innen állni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók