A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos: Az alap szépen összeállt

A KTE HUFBAU sportigazgatója, Tóth Ákos szerint örömteli, hogy kialakult egy egységesnek tűnő keret a felkészülés elejére, mellyel az alapokat letették a másodosztályhoz. Akadnak még posztok, ahol mindenképpen várhatóak erősítések, de a csapatépítés nehezén már túlvannak.

-Hogyan láttatok neki a csapatépítésnek?  

-Szeretném ennek kapcsán rögtön hangsúlyozni, hogy teljes mértékben egységben és harmóniában tud eddig együtt dolgozni a stáb, illetve mi is velük. Az átigazolások is pontosan ennek szellemében zajlanak, mindent egyeztettünk, minden szempontot figyelembe vettünk, csak akkor léptünk, ha a szakmai stábbal közösen azt megfelelőnek tartottuk. Első lépésként a meglévő keret tagjairól kellett döntést hoznunk június elején, itt természetesen azt kellett átbeszélni, kire számítunk mi, azok közül pedig ki az, aki itt képzeli el a folytatást, vagy esetleg máshova kívánkozik. Kilenc játékossal szerettük volna folytatni a közös munkát, közülük heten hosszabbítottak is, Puskás Gábor és Károly Bálint úgy döntöttek, hogy másik klub ajánlatát fogadják el. Ez volt az alap, amihez aztán igazítani kellett az átigazolásokat.

-Miként választottátok ki az érkezőket?

-Országos szintű scoutolás indult, de nem a nulláról kellett kezdenünk, természetesen voltak már kiszemeltjeink. Hosszú és nehéz munka volt ez, különböző úton és módon többszáz játékos került képbe, volt egy nagyon hosszú listánk így, ebből kellett kiszűrnünk azokat, akik megközelíthetőek és erősítést jelentenek. Nyilván az alap létszámunk miatt bizony gyorsan kellett lépnünk, hiszen nem voltunk sokan, eddig 12 futballista érkezett.

-Mi a fő szempont, minek kell megfelelni a keretépítés során?  

-Az alap szépen összeállt, első körben a védelmet szerettük volna stabilizálni. Maradtak is NBII-es képességű védőink, de kellett melléjük igazolni, illetve kapusokat is néznünk kellett. A szakmai stábnak van egy elképzelése arról, milyen játékrendszert szeretnének alkalmazni, ehhez nekünk minden posztra meg kell találnunk két embert, hogy legyen egy egészséges verseny a kereten belül, tekintettel a fiatalokra is. Az NBII. és az NBIII. között a fizikai paraméterekben van a legnagyobb különbség, ezt nekünk is néznünk kellett. Ez nem feltétlen csak a játék gyorsaságát jelenti, hanem a fizikumot és a magasságot is, ebben mindenképpen nagyot léptünk előre. Végig nézve az igazolásokkal az új keretet, magas és erős a csapat, sok lehetőség van benne, persze kellenek olyan játékosok is, akik megtöltik ezt tartalommal.

-Ilyen játékosokat kerestek még?

-Pontosan. Szeretnénk még erősíteni, főleg a középpályán az említett típusú futballistákkal, a többi csapatrészben készen vagyunk. 22 fős kerettel tervezünk, plusz az utánpótlás játékosokkal. Az eddigi igazolások szinte kivétel nélkül NBII-ből érkeztek, stabilan játszottak ott, ismerik a ligát. Az NBIII-ból csak Iváncsáról és Dabasról igazoltunk három játékost, képességeik alapján ők is megütik a szintet azokkal együtt, akik maradtak. Látva a szakmai stáb munkáját, biztos vagyok benne, hogy mindenki megfelel majd a követelményeknek ebben az osztályban is, mert nagyon keményen dolgoznak, ami persze alap ebben az időszakban. Az is tetszik, hogy elég homogén a társaság, senki sem panaszkodik, hiába a hatalmas hőség a sok edzés mellé.

-Az NBII-ben kötelező fiatalokat is szerepeltetni, legalább egy 2002-es, vagy fiatalabb születésű játékosnak végig pályán kell lennie. Ennek miként tudunk megfelelni?

-Természetesen figyelnünk kell erre is, az átigazolások során érkezett is fiatal már Buna Gábor személyében, aki 2002-es. A saját akadémiánkról több 2003-as játékos a felnőtt csapattal edz, nagy örömünkre más most látni többekben, hogy megüthetik azt a mércét, amit egy NBII-es fiatalnak kell. Persze a felkészülés elején járunk még, ezután jönnek az edzőmeccsek, utána tisztább lesz a kép ezen a téren is.

-Milyen céllal vágunk neki a Merkantil Bank Ligának?

-Természetesen egy feljutónak a biztos bennmaradást kell alapvetően célként kitűznie, de mi ezt úgy szeretnénk elérni, hogy az utolsó fordulókban már ne kelljen izgulni. A 8-12. helyet céloztuk meg számszerűen, ami elsőre lehet merésznek tűnik, de így gondolkodunk. Olyan csapatot szeretnénk, mely hazai pályán mindenkire veszélyes, ez a szurkolók számára is vonzó lehet, idegenben pedig annyi pontot próbálunk gyűjteni, amennyit csak lehet.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók