A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos: Az eredetileg kitűzött célok mentén haladunk tovább

Klubunk sportigazgatója örül annak, hogy már a bajnokság első harmadánál teljesítette a csapat az őszre kitűzött pontmennyiséget, a hátralévő öt mérkőzésen így hatalmas lépéseket tehetnek azért, hogy a bajnokság végén elérjék azt, amiért elkezdtek dolgozni.

– A bajnokság első harmada igen jól sikerült a csapatnak, 20 ponttal a dobogó második fokáról várhatjuk a Vasas elleni bajnokit. Hogyan értékeli a klubvezetés ezt az időszakot?

– Az, hogy 20 pontot szereztünk a bajnokság első harmadában, az a mi várakozásainkat is felülmúlta. A pillanatnyi helyezéssel viszont nem foglalkozunk, nem tartom időszerűnek. A nyári felkészülés megint jól sikerült, azzal tisztában voltunk, hogy ütőképes lehet a csapatunk. Ugyanakkor azt is láttuk, hogy az NB I. színvonala sokkal magasabb, ilyen jó eredményekre tehát nem számíthattunk. Abszolút elégedettek vagyunk, de természetesen megelégedettek nem, sosem. 

– Milyen cél volt kitűzve az őszi szezonra?

– A számokat nézve úgy gondolkodtunk, hogy 38-40 pont elégséges lehet a bennmaradáshoz biztosan, ezt tűztük ki célul. Idén 16 forduló megy le a bajnokságból a világbajnokság előtt, de már most ott tartunk, hogy a táv felénél garantáltan elértük az idei célunkat, hiszen megvan a tervezett pontjaink fele. Ez azt jelenti, hogy a hátralévő öt fordulóban akárhány pontot szerzünk, az csak közelebb visz minket a sikerhez, segíti a tavaszi szereplésünket, enyhítheti az első osztályban való szerepléssel járó hatalmas nyomást.

– Sportigazgatói szemmel milyen hatásai lehetnek a jó rajtnak a klubra?

– Sok szempontból is nagyon örülnék természetesen, ha minél előbb megszereznénk a szükséges pontokat, a saját szemszögemből nézve a tervezhetőséget emelném ki első helyen. Az utóbbi két évben azzal a kellemes problémával kellett megküzdenünk, hogy kétszer is feljutottunk, de ez azzal is járt, hogy komoly átalakításon esett át a keret nyáron, módosítani kellett szerződéseket, nagyon jó lenne, ha végre nem az utolsó pillanatokban kellene kapkodni ezen a téren. Összességében viszont ebből a helyzetből sem jöttünk ki rosszul, hiszen a hozzánk érkező játékosok döntő többsége nemhogy megállta a helyét, hanem emberileg és játékstílusban is tökéletesen illet a klub és a szakmai stáb filozófiájába. Tudjuk, hogy ez nem lesz mindig így viszont, így az értékeinket meg is akarjuk tartani és minél stabilabbá és biztosabbá tenni a keretet, ehhez viszont nagyon fontos látni azt, melyik osztályban indulhatunk. Egy dolgot állíthatok biztosan: idén feljutni már nem tudunk, de itt a bennmaradás legalább ekkora siker lenne.

– A jó rajt után sokan kérdezik, hogy változott-e a cél, de magad mondtad, hogy ez továbbra is a bennmaradás lesz. Mikor változhat?

– A szakmai stáb és a vezetőség nevében azt tudom mondani, hogy nekünk az a feladatunk, hogy két lábbal a földön járjunk, és a realitások, az eredetileg kitűzött célok mentén haladva gondolkodjunk most is. Szabó István is többször kifejezte korábban, hogy egyértelmű célunk a bennmaradás, hogyha ezt elértük, akkor majd kitűzünk egy másikat. Biztos vagyok benne, hogy közösen, együtt újabb és valamennyiünket inspiráló célokat tudunk megfogalmazni. Ez a lényeg, így gondolkodunk mindannyian. Sokan kérdezik tőlünk, hogy mi a siker titka, az egyik véleményem szerint az, hogy nem álmodozunk, hanem csak a következő feladatig tekintünk előre. A legfontosabb jelenleg ez az öt mérkőzés, hogy ebből mennyi pontot szerzünk, azon belül is most a Vasas elleni meccs. A jó szereplésünk egyik kulcsa volt eddig is, hogy éltünk a lehetőségeinkkel. Biztosan lesznek olyan találkozók, amikor nem tudunk pontot szerezni, de törekedni kell rá. Kiemelhetem itt a Kisvárda elleni találkozót, vagy akár korábbiakból a ZTE ellenit, amikor nem kezdtünk jól, de amint ott volt a meccsben a pontszerzésre, vagy a győzelemre az esélyünk, azt kihasználtuk. A lényeg, hogy azt az egy gólt, az egy pontot, vagy akár hármat megszerezzük, ha felcsillan az esély. S persze vannak időszakok a bajnokság során, mint ahogy egy mérkőzésen belül is, mikor kevesebb a lehetőség, mely szakaszokat a legkevesebb veszteséggel – de akkor is maximális koncentrációval - meg kell próbálnunk átvészelni, várván a kínálkozó alkalmakat.

– Hogyan élitek meg, hogy ekkora az érdeklődés a csapat iránt?

– Nyugodtan kijelenthetem, hogy futball-láz van jelenleg Kecskeméten. Szegediként ehhez hozzátehetem azt is, hogy a dél-alföldi régióban hatalmas szimpátiának örvend a klub, sokan szorítanak nekünk. Ennek egyik elengedhetetlen feltétele, hogy - a Magyar Labdarúgó Szövetség segítőkész hozzáállásának is köszönhetően - hazai pályán játszhatjuk a meccseinket, rendre telt ház előtt, persze a mi körülményeinkhez képest. Sajnos ez nem jelenthet sok ezer nézőt, hiszen korlátozott keretek között nyithatjuk meg a Széktói Stadiont infrastrukturális lehetőségeink miatt. Ez valamivel több, mint 2000 hazai nézőt jelent legfeljebb. Eddig mindent megtettünk azért, hogy megfeleljünk az MLSZ által is előírt feltételeknek, de bízunk benne, hogy a jövőben még szebb és jobb körülmények között fogadhatjuk az ország legjobb klubjait. Tisztában vagyunk vele, hogy jelen gazdasági helyzetben ez egy nem könnyű terv, de ami tőlünk telik, azt megtesszük a jövőben is. Szeretnénk jó élményt és örömet okozni azoknak, akik továbbra is megtisztelnek minket azzal, hogy KTE meccsre járnak, osztoznak mindennapjainkban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók