A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos: Az ideális az lenne, ha még idén megtalálnánk az új vezetőedzőt

A KTE HUFBAU számára véget ért a bajnokság, de a szakmai stáb és a vezetés számára még javában tart a munka. A játékoskeret biztosan átalakuláson esik majd át, emellett az új vezetőedzőt is meg kell találni. Tóth Ákos sportigazgatótól kértünk helyzetjelentést.

Ami talán a szurkolókat a leginkább foglalkoztatja most, az a játékoskeret átalakulása, illetve az új vezetőedző személye. Kezdjük utóbbival, hogyan halad a keresés?

Az eddigi megbeszélések során tíznél is több név merült fel, ezt szűkítettük le végül három-négy jelöltre. Van olyan szakember, akivel már felvettük a kapcsolatot. Olyan jelölt is van, akire még mérkőzés vár idén csapatával, nem lenne etikus már most megkeresni, nem is tesszük ezt meg. Várhatóan december 20-a előtt nem születik döntés, de az ideális az lenne, ha még idén megtalálnánk az új vezetőedzőt.

Öt játékos távozásáról már döntés született, de hogyan tervez erősíteni télen a klub?

A megüresedő helyekre természetesen szeretnénk igazolni is. Azt látni kell, hogy télen ez sokkal-sokkal nehezebb, hiszen meg kell egyezni az átadó klubbal is. Nehezen mondanak le egy-egy játékosról, sokszor nagyon magas átigazolási összeget kérnek, a menedzserek persze folyamatosan próbálják a játékosaikat értékesíteni. Ennek inkább januárban lesz aktualitása, akkor már jobban lehet látni azt is, hogy egyes klubok kiket hajlandók elengedni. Mivel jóval kevesebb mérkőzésünk lesz tavasszal, szűkebb kerettel számolunk, inkább kevesebb, de minőségi érkezőben gondolkodunk. Legalább kettő azonnali erősítést jelentő, meghatározó játékost szeretnénk szerződtetni, és az is biztos, hogy az akadémia U19-es csapatából is lehetőséget kapnak majd tehetségek, ahogy az már ősszel is történt. Ebbe természetesen lesz beleszólása az új vezetőedzőnek is, hiszen minden edzőnek megvan a maga elképzelése, illetve azok a játékosai, akik adott esetben szívesen mozdulnak miatta.

Lehetnek még távozók?

Előfordulhat, de játékost csak úgy engedünk el innentől, ha meg tudunk állapodni a vevővel, illetve fizetnek az adott játékosért. Ebben az esetben természetesen a pótlásról is gondoskodnunk kell, tehát látnunk kell azt is, hogy ki érkezhet. Ez már a kereslet és a kínálat kérdése, és ahogy azt mondtam is, télen ez különösen nehézzé teszi a helyzetét minden klubnak.

Nyilván hosszabb távon is gondolkodnotok kell már a csapat megerősítésében, hogyan tervezetiek ezt?

Az új vezetőedzővel és az átalakult kerettel el kell indulnia a munkának. Utána úgy áprilistól már látnunk és terveznünk kell azt, hogy milyen posztokon és hogyan kell megerősítenünk a keretet, hogy még nagyobb és nemesebb célokért tudjunk harcba szállni. Több időnk lesz tehát, illetve nyáron könnyebb is lesz mozdítani a játékosokat. Véleményem szerint több klub körül is változhat a széljárás, és ami valakinek a balszerencse, az valakinek szerencse, nekünk résen kell lennünk, hiszen Kecskeméten egy stabil gazdasági háttér mellett dolgozhatunk.

Az új vezetőedzőt még keresitek, de a keret még edzésben van, hogyan zajlik majd ebben az időszakban a munka?

A srácok a héten felméréseken vettek részt Pályi Nagy Zsolt erőnléti edzővel, a jövő hét utáni héttől mennek teljes szabadságra. December 27-én már el kell kezdeniük az önálló munkát, megkapja mindenki a Polart, illetve a napi edzéstervet, utána applikáción keresztül fel is kell tölteni az adatokat, amit az erőnléti edző majd folyamatosan nyomon követ. Ez elsősorban száraz futásokat jelent, pontosan azért, hogy a január 13-i kezdésre mindenki olyan állapotban legyen, hogy ne a nulláról kelljen kezdeni, hanem rendes edzéseket tudjon tartani már az új vezetőedző.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók