A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos: Bizakodva tekintünk előre

Egy átigazolási időszak sosem lehet nyugodt időszak egy sportigazgató életében, vallja Tóth Ákos, aki a mögöttünk hagyott időszakban sem unatkozott. Sportigazgatónkkal mérleget vontunk a tél kapcsán, illetve az Újpest elleni bajnokiról is szót ejtettünk.

– Az utolsó nap nyugodtan telt kecskeméti szempontból az átigazolási piacon, de mennyire volt nyugodtnak mondható a tél számodra?

– Negyedik éve töltöm be a klubnál ezt a pozíciót, ezalatt még nem volt nyugodt átigazolási időszakom. Merem azt mondani, hogy egy sportigazgató szempontjából ez a fogalom nem is létezik. Mindig lehetnek meglepetések, váratlan események, de a téli időszakot pozitívan ítélem meg a klub szempontjából.

– Néhány régi motoros is elhagyta télen a klubot, hogyan értékeled ezeket váltásokat?

– Szuhodovszki Soma és Szalai Gábor kapcsán már korábban is elmondtam, hogy olyan transzfereket sikerült tető alá hozni, melyekre minden szempontból büszkék lehetünk a klub újkori történetében. Egyrészt olyan összegért sikerült értékesíteni játékjogukat, ami a hosszú távú működés és építkezés szempontjából sem elhanyagolható tétel a klub számára, másrészt egy komoly szakmai munka során sikerült őket felépítenünk erre a szintre. Szalai Gabi egy a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságban fejlődhet tovább ráadásul. Mindketten itt lettek válogatott kerettagok, itt futottak be igazán, mi pedig azt vallottuk az elejétől fogva, hogyha szakmailag és anyagilag is olyan ajánlat érkezik, ami a játékos fejlődése, illetve a klub szempontjából is megfelelő, akkor senkinek nem álljuk az útját. Akkor sem, ha természetesen jó labdarúgókról, nem mellesleg jó emberekről van szó, akiknek a távozását sajnáljuk. Tóth Barna átigazolása más folyamat eredménye volt, az ő szerződése nyáron lejárt volna, s miután nem tudtunk megállapodni a folytatásról, most tudtuk még átigazolási díj ellenében elengedni, végül ez is történt.

– Hogyan sikerült pótolni szerinted a távozókat?

– Elégedettek lehetünk, itt kiemelném természetesen Lukács Dániel visszatérését. Emberileg és sportszakmai szempontból is egy nagyon fontos karaktere az öltözőnek, bízom benne, hogy az is lesz. Egy villámléptű, gólerős csatárról van szó, szebb bemutatkozást nem is tudtam volna tőle elképzelni, ahogy ő kezdett Mezőkövesden. Derekas Zoltán hosszú távon jelenthet egy alternatívát a középpályán Soma pótlására. Hosszú kihagyás után tért vissza, de tökéletes fizikai állapotban van, a játékba kell még visszarázódnia. Polyák Kristófot már jól ismertük, ő tavasszal újra velünk lesz, míg Helmich Pál ugyancsak a fiatalok táborát erősíti majd. Németországban nevelkedett, fizikálisan a korosztálya előtt jár, érett és magabiztos gondolkodású tehetség.

– Mit vársz a mozgás tükrében ettől a kerettől?

– A teljes felkészülés alatt jó megérzéseim voltak, az edzésmunkát és az edzőmeccseket nézve. Jól sikerült a törökországi edzőtábor, nívós ellenfelekkel szemben is felvettük a kesztyűt. Az eredmény, ha nem is számít, de nyerni sose rossz, az önbizalmat szépen építi. A szakmai stáb jól bánt a játékpercekkel, gyakorlatilag a teljes keret forgatva volt, így ha valakit be kell vetni, akkor bátran nyúlhatnak bárkihez. Szabó Istvánnal egyetértünk abban, hogy sikerült az őszhöz képest erősödnünk, hiszen vannak olyan kevésbé látható tényezők is, amit a téli munka során folyamatosan nyomon tudtunk követni. Banó-Szabó Bence gyakorlatilag új igazolás lesz nekünk tavaszra, hiszen ősszel nem játszott. Kivételes képességű labdarúgó egészségesen, ez nem kérdés. A nyári átigazolási időszakban rajtunk kívül álló okok miatt több játékos is később kapcsolódott be, ami miatt nem tudták végig csinálni azt a munkát, amit a keret nagy része. Ez adott esetben az egyéni teljesítményre sem volt kedvező hatással, de ezek a játékosok is nagyon jó erőben vannak most, sokkal jobb állapotban várják a tavaszt a teljes téli alapozás után. Egy dolog tehát azt nézni, hogy ki érkezett és ki távozott, de a teljes képhez sokkal több dolog tartozik, ezért is vagyunk bizakodóak.

– Az Újpest elleni bajnokival folytatódik a szezon, nagy érdeklődés is övezi a meccset, te hogyan várod személy szerint?

– Nagyon örülök annak, hogy mindkét klub részéről nagy érdeklődés kíséri a meccset, hiszen a vendég jegyek gyakorlatilag néhány nap alatt elfogytak. Bízom benne, hogy hazai oldalon is ilyen lelkesek lesznek a drukkerek a meccs előtt és alatt is, hiszen az a játékosokra is pozitív hatással van, ha jó hangulatban léphetnek pályára. Maximálisan tiszteljük az Újpestet, tisztában vagyunk vele, hogy egy jó csapat érkezik, mely nem véletlen nyert Diósgyőrben. Várjuk már természetesen nagyon a találkozót, a csapat a rá jellemző alázattal és szorgalommal dolgozik most is. 

Az Újpest elleni bajnoki szombaton 13:00-kor kezdődik a Széktói Stadionban, jegyek elővételben folyamatosan kaphatóak. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók