A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos: Egyben akarjuk tartani a csapatot

Január 3-án megkezdte a téli felkészülést a KTE HUFBAU, és ebben a hónapban az átigazolási időszak is újra megnyílik. Tóth Ákos, klubunk sportigazgatója ugyanakkor elmondta, nem várható nagy átalakulás a játékoskeretben.

– Sokszor hangsúlyoztad, hogy a csapat nem erőn, hanem várakozáson felül teljesített az őszi szezonban, hogyan értékelnéd a mögöttünk hagyott őszi hónapokat?

– Többször elmondtuk, hogy a feljutáson kívül semmi sem úgy sikerült tavaly tavasszal, ahogy azt szerettük volna. Új csapatot kellett építeni, amit a szakmai stábbal kezdtünk, majd velük folyamatosan egyeztetve igyekeztünk megszerezni a megfelelő játékosokat is ahhoz a stílusrendszerhez, amit képviselni kívántunk. Ez jól sikerült. Sokan mondták már azt különböző fórumokon, hogy erőn felül teljesítettünk, de ez így nem igaz, a várakozásokat teljesítettük felül. Én sem vártam dobogós helyezést, de az az erő, amit a csapat mutatott a teljes ősz alatt, az már látszódott a szlovéniai edzőtáborban is nyáron. Úgy tűnik a játékoskarakterek is összeillenek, jó kohéziót alkotnak, ami már egy kis plusz szerencse a történetben. Jelen pillanatban mindenki élvezi a munkát és az edzéseket, illetve a KTE kötelékében akar elérni minél jobb eredményeket.

– A munka ilyenkor több szempontból is adott, hiszen megnyílik a játékospiac is. Mire számíthatnak a drukkerek ezen a fronton?

– Az első és legfontosabb terv a csapat együtt tartása, hiszen az utóbbi időszakok a vándorlásról, lyukak betöméséről szóltak főleg. Mára azonban van egy egységes és erős csapatunk, amit egyben akarunk tartani. Egyetlen távozónk van Puskás Zoltán személyében, akinek a szakmai stáb nem tudott már annyi játéklehetőséget garantálni, ami az ő korában kell egy támadónak. Biztos vagyok benne, hogy vissza fog találni a góllövés útjára, nem váltunk el rossz szájízzel. Több változásról nem tudok beszámolni jelen pillanatban, konkrét megkeresést nem kaptunk senkiért, illetve érkező sincs. A téli átigazolási időszak egyébként is pangani szokott a nyárhoz képest, de ez most hatványozottan is igaz, a menedzserek részéről is ez a vélemény. Ez nekünk nem feltétlen gond, mert nem vagyunk lépéskényszerben. Megválni sem szeretnénk senkitől, és amennyiben egyben tudjuk tartani a keretet, nem is feltétlen van szükség igazolásokra sem. A klubvezetés és a szakmai stáb is úgy látja, hogy ebben a keretben még nagyon sok van, hiszen csak fél éve dolgozunk együtt. A játékoskeret átlagéletkorát nézve, ennél is szebb eredmények lehetnek ebben a csapatban, ha távolabbra tekintünk. Ehhez kell az, hogy meghatározó játékosok ne távozzanak.

– Mit vártok a tavasztól?

– Elsősorban az a fő feladat, hogy felkészüljünk a nagyon nehéz tavaszi sorsolásra. Az első hét meccsünkből csak kettő lesz itthon, az a kettő is a Diósgyőr és a Vasas ellen, emellett még ott van a Honvéd elleni kupameccs is. Embert próbáló időszak lesz ez, még akkor is, ha az NBII-ben tényleg minden mérkőzés háromesélyes gyakorlatilag. Megpróbálunk minél jobban felkészülni, minél több borsot törni az ellenfelek orra alá. Nyáron még a 8-12. helyet tűztük ki célul, de természetesen evés közben jön meg az étvágy. A harmadik helyet sem csalódásként élnénk meg ilyen előzmények után újoncként, ugyanakkor továbbra is az lesz a célunk, hogy minden meccset megnyerjünk, aztán a végén majd kiderül, hogy ez mire volt elég. A csapatépítés szempontjából igyekszünk a jövőt is nézni tavasszal, ugyanis az a célunk, hogy a csapatnak minimum a gerince nyártól is együtt maradjon.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók