A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos elmondta, rengeteg játékos van a klub célkeresztjében

Bár egyelőre még a tavaszi szezon edzései zajlanak, természetesen már gőzerővel zajlik a háttérben a jövő tervezése is, a szakmai stáb egy igen hosszú listát állított össze a kiszemeltekből. Tóth Ákos, klubunk sportigazgatója elmondta, minden csapatrészben lehetnek erősítések, a célok nem változtak. A kényszerű leállás véleménye szerint biztosan átalakítja a labdarúgást is, de a motivált és jó labdarúgók továbbra is értéket jelentenek majd, ilyen játékosokat keresnek ők is. 

Örömteli, hogy a keret megkezdhette újra az edzéseket, ám alighanem a szurkolókat már leginkább a jövő évi csapat izgatja leginkább, hiszen lefújták ezt a szezont. Mekkora mozgásra lehet számítani?

Én úgy gondolom, hogy a csapat gerince megvan, ettől függetlenül jó pár erősítésre lesz szükségünk ahhoz, hogy a korábban kitűzött céljainkat elérjük. Ez a kényszerű szünet ezeken nem változtatott, szeretnénk kialakítani egy olyan csapatot, mely harcban lehet a feljutásért. Lesznek próbázók, de tucatnyinál is több játékos van már képben összeségében jelen pillanatban. Egészen széles körben, sok szempontot figyelembe véve vizsgáljuk azokat a játékosokat, akik szóba kerülhetnek, csak tényleges erősítésekben gondolkodunk.

Posztokról lehet esetleg tudni?

Posztokról nem igazán beszélnék, gyakorlatilag minden sorban szeretnénk erősíteni. Olyan játékosokat szeretnénk megszerezni, akik hasonlóan éhesek a sikerre, mint akik maradnak, illetve a stábunk és jómagam. Az elsődleges kiválasztási szempont a motiváció lesz tehát, természetesen az egyéb tulajdonságok mellett.

Egyelőre még nem lehet tudni, mikor és milyen formában indulhat el a bajnokság, hogyan tudtok tervezni ilyen körülmények közt?

A vezetőedző összeállította a programot, ami a tavalyi mentrend szerint készült el nagyjából. Szerény véleményem szerint ehhez képest egy kicsit csúszni fog a rajt, a mi programunk ehhez mérten tolódik majd. Legalább 6 hetes felkészülés, illetve előtte 3 hetes pihenő lesz beiktatva a csapatnak. A pontos dátumok majd azon múlnak, hogy mikorra írja ki a Magyar Labdarúgó Szövetség a bajnokság kezdési időpontját. Ez szerintem azok után elég gyorsan eldőlhet, ha már rendben beindult az NBI. 

Mennyire alakul át szerinted a mezőny, egyáltalán a magyar futball a koronavírus hatására?

Meggyőződésem, hogy kicsit más lesz most minden, mint mielőtt hirtelen befejeződtek a bajnokságok. Nemcsak az fog számítani, hogy mi lett egyes bajnokságoknak a lezárása, ezáltal a végeredménye, hanem az is, hogy ki az, aki vállalja adott osztályban az indulást. Nem biztos, hogy minden csapat ugyanúgy tud nekifutni a folytatásnak, ahogy azt a kényszerű leállás előtt még tervezte. Ez a kényszerű leállás egy gazdasági recessziót is hoz magával, mely egészen biztosan érinti majd a labdarúgást is. Ennek vélhetően az egyik következménye az lesz, hogy véget ér a „játékos uralom”, ami nem feltétlen baj. Ettől függetlenül abban biztos vagyok, hogy a motivált és jó labdarúgó továbbra is meg lesz fizetve, meg lesz becsülve, mi is ilyen játékosokat keresünk. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók