A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos: Jó ideje zajlik a tervezés

A KTE HUFBAU számára tökéletesen sikerült a 2021/2022-es szezon, azonban a feljutás után már gőzerővel zajlik a háttérben a jövő tervezése is. Tóth Ákos, klubunk sportigazgatója beszélt a tervekről, illetve az átigazolási időszak várható fejleményeiről.

– A bajnoki szünetben van a legtöbb dolga egy sportigazgatónak, hiszen a keretépítés ilyenkor zajlik. Hol tartanak most a tárgyalások?

– Ahogy megünnepeltük a feljutást, már el is kezdtük a beszélgetéseket, de ez így nem feltétlen igaz, hiszen jó ideje elkezdődött a tervezés. Kellemes probléma volt, de azért számunkra mégis nehézség, hogy tavasszal sokáig nem tudtuk, hogy melyik osztályban indulhatunk, így természetesen ez is sok mindent megváltoztatott, újra kellett tervezni az elképzeléseinket. Viccesen azt mondhatom, volt időnk ebben rutint szerezni, hiszen tavaly is hasonló helyzetben voltunk, azt megelőzően pedig a járvány miatti korlátozások írták át a terveinket.

– Vannak-e már konkrét fejlemények? 

– Őszintén mondom, hogy az idei sikerhez mindenki kellett, és nehéz szívvel köszönünk el ezek után bárkitől, de a magasabb osztály magasabb követelményekkel is jár. Nem hozhatunk tisztán érzelmi döntéseket egy NB I-es csapatépítés során, a jövőre kell már koncentrálnunk. Az eldőlt, hogy Gál Szabolcs, Bartha László, Szabó László és Kis Balázs esetében nem kerül sor hosszabbításra, nekik lejár a szerződésük. Emellett hónapok óta tudni lehetett, hogy Lukács Dániel januárban aláírt előszerződése életbe fog lépni nyáron Diósgyőrben, ez hamarosan meg is történik. Lehetnek még változások, de aláírt megállapodásokig sem távozókról, sem érkezőkről nem szeretnék név szerint beszélni.  

– Voltak a keretnek kölcsönjátékosai is, velük mi a helyzet?

– Három kölcsönjátékosa volt a keretnek, mindhárom esetben még tárgyalások zajlanak majd a jövőről. Szökrönyös Dániel a ZTE, Katona Bálint az FTC, Varga Bence az MTK játékosa, természetesen ebben az esetben a klubjaik oldalán pattog labda, hogy egyezségre tudunk-e jutni.

– Milyen erősítésekre számíthatnak a drukkerek?

– Változatlanul olyan karaktereket keresünk, akik szeretnének az NB I-ben, de kiváltképp Kecskeméten bizonyítani. Olyan futballistákban gondolkodunk, akik már futballoztak a legmagasabb osztályban, de még van bennük fejlődési lehetőség, ezáltal velünk együtt akarnak stabil tagjai lenni hosszabb távon is az élvonalnak.

– Különböző ajánlásokat fogalmazott meg erre a szezonra is az MLSZ, ezekhez hogyan viszonyul a klub akkor, amikor a keretet építi?

– Mindenképpen szeretnénk megfelelni az MLSZ iránymutatásainak és törekvéseinek, amennyire az csak lehetséges, gondolok itt akár a fiatalok szerepeltetésére, illetve a légiósok számát illetően is. Továbbra is arra törekszünk, hogy elsősorban magyar játékosokból álljon össze a csapatunk, de nagy valószínűséggel szükségünk lesz néhány külföldi futballistára is, hogy teljessé tegyük a keretünket.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók