A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Barna folytatná jó sorozatát az Újpest ellen

Tóth Barna a Ferencváros ellen szenzációs góllal döntötte el a három pont sorsát, de az Újpest ellen különösen megy neki ebben az idényben. Elsőre egy, másodjára két gólt rúgott nevelő egyesületének, ezt a sorozatot szívesen folytatná. Price Mártonnal közösen határozták meg céljaikat, s bízik benne, hogy ő is feljut a csúcsra a szezon végén.

– Price Márton felért a Mount Everest csúcsára, miután góloddal üzentél neki, képletesen te is megtetted ezt az FTC elleni góloddal. Honnan az ismertség, illetve hogyan indult egymás motiválása?

– Gyerekkorunkban mindketten Gödöllőn kezdtünk el futballozni, s bár én eligazoltam végül Újpestre, a mi baráti társaságunk nagyon összetartó maradt. Már tavaly is volt egy expedíciója, mely előtt sokat beszélgettünk, ez mindkettőnket inspirált, hiszen mi is akkor már az NB I. felé kacsingattunk. Emlékszem, hogy egy rajzot is küldtem neki, amin ő halad fel csúcsra, mi pedig az élvonal felé. örülök, hogy sikerült egy még magasabbat találni idén, amit úgy tűnik, mindketten teljesíteni tudunk már. A Puskás Akadémia elleni sikerünk alkalmával találkoztunk legutóbb, akkor volt itthon utoljára és ki is jött a meccsünkre. Meg is beszéltük, hogy május végén találkozunk, közösen is megyünk nyaralni, úgyhogy ott lesz időnk mindent átbeszélni.

– Mennyiszer nézted vissza, illetve mit mondott rá Szuhodovszki Soma, akinek szintén ajánlottad?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kevésszer láttam, de egyből a meccs után egyébként sokáig nem is tudtam ezt megtenni. Mostanra azért pótoltam. Erre most azt mondta Soma, hogy rendben van és szép megoldás volt. Tavaly, amikor a Haladás otthonában találtam be, akkor megkérdőjelezte azért, hogy minden mozdulat úgy volt-e eltervezve, ahogy végül sikerült, de most nem tudott belekötni ebbe.

– Hogyan tudtatok visszarázódni a munkába az FTC elleni nem mindennapi siker után?

– Két nap pihenőnk volt a meccs után, ami jót tett ilyen szempontból. Azóta egy nagyon komoly mérkőzésre készülünk, így a fókusz azonnal megvolt. Úgy érzem a csapaton, hogy már mindenki csak az utolsó két fordulóra koncentrál, illetve arra, hogy jó teljesítménnyel és szépen zárjuk le a szezont.

– Egy pont kell még, ha a riválisok eredményeiről most nem beszélünk ahhoz, hogy második helyen zárjatok. Mekkora motivációt adott ez a heti munkához?

– Nagyon örülünk, hogy eljutottunk idáig. Alapvetően a cél nem változott, hiszen még mindig kell a pont nekünk, így Újpestre is ennek szellemében megyünk. Pontot, pontokat szeretnénk szerezni, természetesen ismerve a lehetséges forgatókönyveket ezúttal az egy pontnak is nagyon tudnánk örülni. Az eddigi filozófiánkon viszont nem változtat a mostani helyzet, sőt, jól illik hozzá.

– Nagyon jól megy neked az Újpest ellen, hiszen két meccsen háromszor vetted be a kapujukat. Hívhatunk már mumusnak?

– Az Újpest ellen valóban jól kijött eddig a lépés. Természetesen szeretnék megint gólt rúgni, megmutatni magam az alma materemben, de a legfontosabb a csapat sikeressége, illetve az, hogy legalább azt az egy pontot megszerezzünk.

– Milyen ellenfélre számítasz?

– Az Újpest kapcsán azért azt látni kell, hogy Nebojsa Vignjevic visszatérése óta jó formában van, de már előtte is egy jó csapatról volt szó, melyet egyénileg is jó játékosok alkotnak. Jól felrázta őket az edzőváltás, így biztosan nehéz dolgunk lesz, persze az Újpest otthonában senkinek sem könnyű pályára lépni. Harcos és jó mérkőzésre számítok.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók