A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Barna: Szívvel-lélekkel kell küzdenünk

Szombaton 17:00-kor Újpesten lép pályára csapatunk a bajnokság 10. fordulójában. Tóth Barna különösen kellemes emlékeket őrizhet az ellenfélről, illetve a lila-fehérekkel vívott bajnokikról is, hiszen az előző idényben háromszor vette be az újpesti kaput.

Tóth Barna az utánpótlásban hosszú éveket töltött el Újpesten, így kifejezetten ismerős számára a Szusza Ferenc Stadion, gyakorlatilag minden zugát ismeri a létesítménynek. Sok szép emléket őriz, de eddig rendre megmutatta, hogy ezeket a pályán abszolút félre tudja tenni.

– Újpestre picit mindig hazatérek, hiszen 13 éves koromtól szinte a felnőtt futballig ott nevelkedtem. Nagyon sok szép emlék köt oda, rengeteg ismerős is, talán ennek is köszönhető, hogy extra motiváció van bennem, amikor az Újpest ellen készülök. Lekopogom, ez eddig jól is sült el az egymás elleni mérkőzések során – tekintett kicsit vissza a múltba is Tóth Barna.

Tóth Barna első NB I-es gólját a két klub első újpesti meccsén szerezte, amivel 2-1-re nyert csapatunk, majd a kecskeméti visszavágón az hajrában az ő duplájával sikerült 2-2-es döntetlenre menteni a találkozót. Minden gól különleges számára, de talán az első kívánkozik az élre.

– Nehéz kérdés, de az első gól a legkülönlegesebb, hiszen régen vártam már arra, hogy átszakadjon egy gát és megszerezzem első NB I.-es gólomat. Jó érzés volt, hogy éppen Újpesten jött össze. Természetesen a kecskeméti találataimat sem felejtettem el, hiszen nagyszerű dolog volt a 94. percben gólt fejelni hazai pályán, közel telt ház előtt – mondta Tóth Barna.

A harmadik mérkőzést az előző idényben az Újpest nyerte meg saját pályáján 3-0-ra, így a mérleg abszolút kiegyenlített lett. Most a fővárosiak vannak jobb formában, persze a 12 csapatos NB I.-ben bármikor bármi megtörténhet.

– Az a tavalyi meccseken is érződött, hogy az Újpest komoly játékerőt képvisel. Minden négyzetméterért meg kellett gyakorlatilag küzdenünk. Nebojsa Vignjevic és a csapat között működik a kémia, ahogy a korábbi időszakában, úgy most is jó eredményeket érnek el közösen. Ehhez most adott egy olyan játékoskeret, mellyel akár az élmezőnyben is ott lehetnek a bajnokság végén. Ahhoz, hogy ismét jó eredményt érhessünk el, ahhoz most is szívvel-lélekkel kell küzdenünk, lehetőség szerint 110 százalékot kiadva magunkból. Ebben az esetben lehet esélyünk pontot, pontokat szerezni, de biztosan nagyon nehéz mérkőzés lesz – mondta az ellenfélről csatárunk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók