A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Barna újra betalálna Angyalföldön

Tóth Barna számára kellemes emlék a tavalyi  Vasas – KTE találkozó, hiszen éppen Angyalföldön szerezte meg első gólját lila-fehérben. Támadónk bízik benne, hogy ez jó ómen lehet a péntek esti meccsen is.

– Túl van egy teljes körön a csapat, te hogyan élted meg az első 11 meccset?

– Nem mondom, hogy könnyű volt, mert sokkal intenzívebb a terhelés az NB I.-ben minden mérkőzésen. Gyakorlatilag csak rangadókat vívunk, minden találkozóba 110 százalékot kell beletennünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ami nagy kihívás. Örülök viszont annak, hogy pozitívan tekinthetek vissza erre az időszakra, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen jó rajtunk lesz. Nagyon élvezem, hogy az NB I.-ben játszhatok.

– Nem lövök mellé akkor, amikor azt feltételezem, hogy az újpesti siker örök emlék marad, ugye?

– Abszolút nem. Nagyon vártam már, hogy mikor sikerül gólt szereznem, kicsit türelmetlen is voltam már magammal szemben. Az Újpesthez nekem egyébként is megvan a személyes kötődésem, mert ott nevelkedtem. Fontos meccs volt számomra, ami jól is sikerült szerencsére.

– Jön a Vasas elleni visszavágó, jól ismerhetitek őket, idén már találkoztatok. Mennyi előnye van ennek?

– Elég alaposan feltérképezünk minden csapatot, az NB I.-ben még jobban megvan erre az esély. Nagy meglepetések nem érhetnek minket véleményem szerint. Úgy gondolom, hogy a Vasassal kapcsolatban sem számít sokat az, hogy hányszor találkoztunk velük mostanában.

– A nyitányon sokáig emberhátrányban játszottatok, akkor végül 0-0 lett a végeredmény. Milyen találkozóra számítasz most?

– Az a meccs egy jó kiindulási alap volt, hiszen stabil védekezéssel és hatalmas küzdeni tudással emberhátrányban is jó eredményt tudtunk elérni. Jó lenne, ha ezúttal egyenlő maradna a létszám, vagy inkább mi kerülnénk emberelőnybe persze, de ami a lényeg, nagyon örülnénk, ha végre meg tudnánk verni a Vasast, hiszen ez tavaly és idén sem sikerült egyelőre. Ettől függetlenül nem téveszt meg minket a tabella, a célunk továbbra is az, hogy bennmaradjunk az élvonalban. Ehhez pontot, pontokat kell gyűjteni folyamatosan, így megyünk a Vasashoz is, hiszen az alapcél a legfontosabb.

– Jó ómen lehet, hogy az első KTE-s gólodat éppen Angyalföldön szerezted tavaly?

– Bízom benne, hogy ismét sikerül gólt szereznem ott. Nagyon szép emlék számomra, csak azt sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni vele, a hosszabbításban végül egyenlített a Vasas akkor. 

– Van még hátra öt meccs ebből az évből, te mivel lennél elégedett november közepén?

– Az a legfontosabb, hogy már most sem lehetünk elégedetlenek. Gyakorlatilag bármennyi pontot tudunk még ehhez a 20-hoz hozzátenni, már sikeresnek mondhatjuk ezt a félévet. Szép sorozatban vagyunk, így talán egy kicsit a túlzott optimizmus is beszél belőlem, de azt hatalmas sikernek élném meg, ha idén nem kapnánk már ki.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók