A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Dániel szép emlékeket őriz a Fradiról

Tóth Dániel mindenképpen érdekes szereplője lesz a vasárnapi, FTC II. elleni nyitómeccsnek. Támadónk a tavalyi szezonban a „nagy” Fradi kapuját is bevette, mely tulajdonképpen a búcsút jelentette a zöld-fehérek számára a Magyar Kupától. Edzőmeccsen már a "fakó" kapuját is bevette, reményei szerint ezt a sorozatot vasárnap is tovább tudja majd írni.

Hogy érzed magad így a felkészülés végén, a bajnokságra hangolva. Kemény volt ez a pár hét?

A lényeg az, hogy a célját elérte. Nagyon kemény hetek voltak, sok edzőmeccset is játszottunk, melyek szerintem kifejezetten színvonalasak voltak. NBII-es csapatokkal is találkozhattunk, ami szintén értékes tapasztalat, úgyhogy összességében jól sikerült a nyári munka.

Hiányzik már a tétmeccsek hangulata?

Hú, nehéz lenne szavakkal kifejezni… Igazából az nem focista, akinek ne hiányozna már, pláne ilyen hosszú kihagyás után. A többiek nevében is mondhatom szerintem, hogy nagyon várjuk a rajtot, melytől szerencsére egyre kevesebb idő választ el minket. Ráadásul rögtön egy jó Fradi II. ellen kezdünk.

Ha már Fradi, azért neked igen jó emlékeid vannak a zöld-fehérekről, tavaly a te góloddal ejtette ki a „nagy” FTC-t a Békéscsaba a Magyar Kupából. Élénken él még benned az a gól?

A békéscsabai sikert nehezen tudnám elfelejteni, hatalmas eredmény volt, hogy kiejtettük a Ferencvárost a kupából. Az én gólommal szereztük meg a vezetést, aztán a hajrában végül sikerült újra betalálnunk, így 2-0-ra nyertünk. Itt nyáron aztán ha csak edzőmeccsen is, de újra betaláltam ellenük, akkor is nyertünk 3-1-re. Reménykedem benne, hogy ezt a sorozatot hétvégén is folytatni tudom, de azért a Fradi az Fradi, akármelyik csapatukkal is játszunk.

Leandro személyében egy igazán komoly játékossal biztosan erősödik majd a Fradi „fakó” az edzőmeccshez képest, milyen ellenfélre számítasz?

Biztosan nem lesz könnyű meccs, hiszen mellette még további három túlkoros is visszajátszhat akár. Nehéz megtippelni, milyen csapattal léphetnek pályára, de ahogy mondtam, azért mégis a Ferencvárosról van szó. Jó ellenfélre számítok.

Érdekesség veled kapcsolatban, hogy inkább a jobb oldalon számít rád már Gombos Zsolt, nem középen. Szereted ezt a pozíciót?

Őszintén szólva nekem ez egy pozitív élmény, sokkal szabadabban tudok játszani, mint középen. Jobban tudom véleményem szerint érvényesíteni az erényeimet. A center pozíció kötöttebb, a szélen játszva a labdával is sokkal többet találkozom. Zsolt itt lát most bennem több fantáziát, ezt át is beszéltük előtte.

A cél ismert, mennyit beszéltek erről az öltözőben?

A munkát elvégeztük, a motiváció egyértelműen érezhető az öltözőben. Nagyon érdekes lesz ez a szezon, hiszen augusztusban máris hét mérkőzés vár ránk. Kis túlzással, szinte el is dőlhet itt a bajnokság, rendkívül fontos lenne a jó rajt!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók