A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Dávid: Csúszni és mászni is tudni kell a sikerért

Jobb oldali védőnk éppen Szombathelyről igazolt hozzánk a téli szünetben, a tavaly őszi találkozón még az ellenfél színeiben lépett pályára a Széktói Stadionban. Tóth Dávid és a csapat is nagyon motivált a vasárnapi bajnoki előtt, de higgadtan és nagy akarással kell majd játszaniuk ahhoz, hogy sikeresek legyenek Szombathelyen.

– Hogy érezted magad a pályán az első megyei derbiden a Tiszakécske ellen?

– Belül nagyon jó volt azt érezni, hogy a szurkolók mennyire támogatják a csapatot, hihetetlen jó hangulatot teremtettek gyakorlatilag végig. Ez nagy plusz löketet tud adni egy játékosnak. Nem mondom, hogy ez volt a legjobb teljesítményünk idén, de a győzelemnek annál inkább örültünk, mert hatalmas értéke van.

– Szombathelyről igazoltál Kecskemétre télen, milyen érzésekkel térsz vissza?

– Nagyon várom már a mérkőzést, mindig különös érzés visszatérnie egy játékosnak a volt csapatához. Ráadásul jól is éreztem magam Szombathelyen, szerettem ott lenni. Az más dolog, hogy alakult télen a sorsom, most viszont szeretném megmutatni a csapattal, hogy mi vagyunk a jobbak.

– Mindenki tisztában van vele, hogy egy győzelem milyen jelentőséggel bírna, de mennyire van ez ott a fejetekben?

– Őszintén szólva nyugodtnak érzem a társaságot, nem tulajdonítunk a szokásosnál nagyobb jelentőséget ennek a meccsnek sem. Ugyanaz a helyzet, mint amikor a Dorog vagy a Tiszakécske ellen készültünk az utóbbi hetekben. Tisztességesen és becsületesen dolgozunk, hogy három pontot szerezzünk. Természetesen tisztában vagyunk vele, mit érhet egy újabb győzelem, de felkészültnek és nyugodtnak látom a társaságot, ezzel nem lehet gond vasárnap.

– Korábbi Hali játékosként mi kell ahhoz szerinted, hogy valaki győztesként távozzon Szombathelyről?

– A legfontosabb, hogy tiszta fejjel és felkészülten menjünk bele ebbe a párharcba. Nem akarhatja jobban a Haladás a győzelmet, mint mi, akaratban föléjük kell kerekednünk. A játéktudásunk megvan ahhoz, hogy Szombathelyen is nyerni tudjunk, de nagyon fontos, hogy csúszni és mászni is tudni kell majd a győzelemért, akármi is legyen.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók