A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Dávid: Nekem és a csapatnak is önbizalmat adhat a siker

Tóth Dávid télen Szombathelyről érkezett klubunkhoz, ahol ősszel nagyon kevés lehetőséget kapott. Jobb oldali védőnk tavasszal folyamatosan kapja a bizalmat a stábtól, amit a Győr ellen góllal és gólpasszal hálált meg.

– Góllal és gólpasszal beszállni sose rossz dolog, milyen érzésekkel hagytad el a lefújás után a pályát?

– Két okból is nagyon boldog lehettem. Egyrészt az egyéni sikeremnek is örülhettem, másrészt a legfontosabb az volt, hogy nyerjen a csapat. Örülök, hogy ehhez én is tevékenyen hozzá tudtam tenni. A gólomnál őszintén szólva nagyon meglepődtem, hogy az az indítás eljött odáig, illetve maradt még annyi idő, hogy elpöcköljem a kapus mellett a labdát. Azért is jelent nekem nagyon sokat ez a meccs, mert hosszú és kínkeserves időszakon vagyok túl, az előző évem nagyon rosszul sikerült. Most azt érzem, hogy ez a siker nekem és a csapatnak is önbizalmat adhat a folytatáshoz.

– Ősszel gyakorlatilag alig játszottál, Kecskemétre érkezésed óta viszont folyamatosan kapod a bizalmat. Elérted már azt a formát, amit szerettél volna?

– Még rengeteget kell fejlődnöm. Nagyjából kettő és fél hónapja vagyok itt Kecskeméten, azóta érezhetően nagyon sokat léptem előre fizikálisan. Azt hittem eleinte, hogy egész jó állapotban kerültem ide, de tévedtem… Egyre több van bennem, bírom a robotolást a meccseken, játékban kell megtennem most már a következő lépéseket. Most volt egy gólom és egy gólpasszom, de voltak hibáim is, amiket ki kell javítani. Alakul az önbizalmam is, ami a meccsekkel egyre csak jobb lesz. Szerencsére úgy látom, hogy a mester bízik bennem, hiszen folyamatosan adja a lehetőség, azon dolgozom, hogy ez továbbra is így legyen.

– Jön a Nyíregyháza elleni bajnoki Balmazújvárosban, ez sem lesz könnyű, milyen ellenfélre és meccsre számítasz?

– Nagyon kemény mérkőzésre számítok, biztosan nagy hangsúly lesz a mezőnyjátékban a párharcokon. Mi játékból indulunk ki mindig, szeretnénk szép támadásokat vezetni, aminek alapját a biztos védekezés adja. Amennyiben mindenki 110 százalékot tud kiadni magából, akkor tiszta lelkiismerettel jöhetünk majd le a pályáról. A célunk természetesen a győzelem.

– A DVTK vereségével három pontra van már csak a második hely, mennyire figyelitek a tabellát?

– Természetesen a fél szeme az embernek mindig ott van a tabellán, hogy de jó is lenne minél előrébb helyet foglalni rajta. Őszintén mondom viszont, hogy ezzel nem szabad ennél többet foglalkozni, mert elviszi fókuszt az igazán fontos dolgokról. Egy hét alatt van megint három meccsünk, ebből egyet már sikerrel vettünk, de szerdán és vasárnap újabb feladatok várnak ránk. Nincs is idő arra, hogy azzal foglalkozzunk, mi lesz majd május végén. Csak az aktuális ellenfélre koncentrálunk, azaz a Nyíregyházával.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók