A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Trepák Attila jó szájízzel megy haza az edzésekről

Nyártól új kapusedzővel, Trepák Attilával dolgozhatnak együtt a KTE HUFBAU kapusai. „Trepi” tulajdonképpen hazatért Ceglédről, ahol nagyon fiatalon megkapta az esélyt a bizonyításra, így 30 éves kora ellenére már komoly rutinja van.

Nagyon fiatal vagy, még mindig csak 30 éves, de ennek ellenére már most egy tartalmas karrier áll mögötted edzőként és játékosként is. Hogyan alakult eddigi pályafutásod?

Kecskeméten születtem, Kerekegyházán nőttem fel, de három éve már itt élek a városban. Annak idején is így volt ez, bekerültem Kecskemétre, majd egy másik lila csapathoz, az Újpesthez igazoltam. Onnan kerültem ki a Serie B-s Vicenzához két évre, majd a Serie D-s Casoliba, ahol már alapembernek számítottam. Sajnos a klub csődbe ment, hazajöttem az NBII-be, jött a Bőcs, a Szeged 2011, a Baja, majd az NBIII-as Monor. Innen kerültem végül Ceglédre, az már egy érdekes felállás volt, mert játékos-kapusedzőnek hívtak. Rögtön sikerült feljutnunk az NBII-be, onnantól kezdve már az edzői szerep került első helyre.

Nyugodtan védhetnél még, mikor dőlt el, hogy az edzői pálya felé mész inkább?

A tanári pálya is vonzott, de a futballal járó elfoglaltság miatt nem igazán nyílt alkalmam rá. Tudatosan készültem a kapusedzői munkára is, mert vonzott a futball világa, szerettem volna ebben dolgozni. A ceglédi egy nagyon hirtelen lehetőség volt, pont akkor végeztem el a C-licencet, amikor megkerestek. Úgy éreztem, hogy van affinitásom hozzá, rögtön sikerült a feljutás is, majd egyből felajánlották az NBII-es kapuedzői pozíciót. Ez egy olyan kecsegtető ajánlat volt, amivel élnem kellett, közben az MLSZ-nél Szabó Tiborék kérésére csatlakoztam a Tehetségközponthoz is. Gyorsan eldőlt tehát, hogy ez a pálya lehet a hosszabbtávú cél, a kettőt nehezen lehetett volna összeegyeztetni.

Nem először került szóba azért, hogy vissza szerettek volna csalni a KTE-hez, miért most döntöttél a váltás mellett?

Nekem mindig Kecskemét és Kerekegyháza volt az otthonom, hiszen minden ideköt, a párom is kerekegyházi. Benne lógott már ez a levegőben, hiszen korábban én már két megkeresésre is nemet mondtam. Most éreztem azt, hogy a klub is olyan szakmai célok mentén tervezi a jövőt, amik számomra is szimpatikusak voltak, leginkább emiatt váltottam.

A felnőtt csapathoz érkeztél, de az akadémiánál is dolgozni fogsz?

Igen. A felnőtt csapat élvezi a prioritást, de az utánpótlás munkájába is be fogok kapcsolódni. Az U19-es és az U17-es kapusok is hozzám tartoznak majd, velük fogom még elvégezni heti szinten azt a munkát, ami szükséges lehet a fejlődésükhöz.

Milyenek az eddigi tapasztalataid a felnőtt kapusaidról?

Három fiatal kapusról van szó, nagyon tetszik a hozzáállásuk. Látszik, hogy motiváltak, szeretnének a futballban hosszútávon sikereket elérni. Három különböző karakter, három különböző stílus, ezt próbáljuk egy kicsit összehangba hozni, hogy mindenkinek a saját erényei megmaradjanak. Eddig nagyon pozitív az összekép, jó szájízzel megyek haza edzésekről, emellett húzzák is egymást.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók