A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Újabb döntetlen, ezúttal a Vác ellen

A KTE HUFBAU a bajnokság 23. fordulójában a Vác FC-t fogadta a Széktói Stadionban zárt kapus meccsen. Az inkább küzdelmes, mintsem látványos találkozón nem bírtak egymással a csapatok.

Gombos Zsolt ezúttal Puskás Zoltánra nem számíthatott sérülés miatt, így egy picit bele is nyúlt a hadrendbe, ezúttal háromvédős rendszerben küldte pályára csapatát. A vezetés gyorsan meglehetett volna, hiszen Tóth és Constantinescu kettő az egy ellen vezethette kapura a labdát, ám előbbi rossz megoldást választott a tizenhatoson belülre érve, így oda is lett a hatalmas helyzet. A folytatásban is inkább a lila-fehér játékosok voltak kezdeményezőbbek, de meddő volt ez a mezőnyfölény, jobbára csak átlövéseket jegyezhettünk fel. A 18. percben a Vác is ígéretes támadást vezetett, melynek végén Szalánszki esett el a tizenhatoson belül a védők szorításában, de büntetőt nem, csak sárga lapot kapott reklamálásért. A meccs ezt követően csendben csordogált a 34. percig, amikor Gált vágta fel Halasi kapus, aminek büntető lett a vége. A tizenegyest most is Károly Bálint végezte el, nagyon magabiztosan (1-1). A szünetig már csak egy Sórón lövés okozott némi izgalmat, de ez elkerülte a kaput.

Fordulás után rögtön a játékvezető lesz a főszereplő, ugyanis a 49. percben úgy ítélte meg, hogy Tóth Dániel máris húzni akarja az időt egy bedobásnál. Ilyen esetben a legtöbbször az ellenfél kapja meg a labdát, de itt sárga lap lett a döntés, ami a kecskeméti támadónak már a második volt a meccsen. Az emberhátrány új helyzetet teremtett kecskeméti szempontból, de így is kicsit a semmiből egyenlített a Vác az 55. percben. Sóron esett el a tizenhatoson belül, a labda Magos elé került, aki 16-ról nem élete legerősebb lövését eresztette el, Lékai azonban rosszul nyúlt a labdáért, így az becsúszott a kapujába (1-1). A 62. percben akár jöhetett volna a hazai válasz, de Jakab hiába talált be, előtte Constantinescu már kintről húzta középre a labdát a partjelző meglátása szerint. A Vác erre egy egészen jó kis fejessel válaszolt, de a 70. percben már Halasi hatalmas bravúrja kellett, hogy ne szülessen újabb hazai gól: Gál ollózását tolta ki. Az utolsó negyedórában nagy elánnal küzdött Gombos Zsolt együttese a győztes gólért, de Constantinescu és Károly ígéretes lövésébe is belevetődtek a védők, Jakab átlövései pedig célt tévesztettek. A végén akár a vendégek is megnyerhették volna a meccset, de Rusvay fejesét kibokszolta Lékai a 90. percben, így maradt a döntetlen.

KTE HUFBAU – Vác FC 1-1 (1-0)

NBIII. közép csoport, 23. forduló

KTE: Lékai – Gál, Koszó, Szalai G. – Puskás G., Vágó, Károly, Jakab, Grünvald – Tóth, Constantinescu.

Vác: Halasi – Kasza, Koval, Lukács, Szalánszki, Sóron, Magos, Sorecz, Nagy G., Zámbó, Gergely.

Gól: Károly (34. – büntető) ill. Magos (55.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU, vezetőedző): Az első félidőben három védővel játszottunk, a Vác korábbi meccseit látva ezt láttam a legjobb döntésnek. Ez ült is, de aztán láttam bizonytalanságot is a védelemben, ami miatt a szünetben váltottunk. Az első végén sikerült megszereznünk a vezetést, de a második félidő játékrendszer váltása sajnos ki sem derült, hogy működik-e, mivel jött a kiállítás. Egy dolog biztos, én ilyen kiállítással még nem találkoztam, rá szinte azonnal aztán egy egyéni hibából gólt kaptunk. Annak ellenére, hogy kevesebben voltunk, jól reagált a csapat, a meccs végéig domináltunk és helyzeteket dolgoztunk ki. Egy gólt is lőttünk, ami visszanézve szabályos volt, nem volt kint a labda, de a partjelző behúzta. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de ma meg kell védenem a csapatot, mert az utolsó percig győzni akartak és küzdöttek.

Csank János (Vác FC, szakmai igazgató): Kicsit tartottam a meccstől, hiszen az első mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, annak ellenére, hogy azért nem voltunk rosszak. Tartottam viszont a maitól azért is, mert veretes játékosaink hiányoztak, szerencsére Koval az utolsó pillanatban vállalni tudta a játékot. Nagyot ment ma a keret, viszont értelmezési problémák akadtak a kontráknál. Három-négy ilyen akciónk is volt, amiből nem mondom, hogy gólt kell rúgni, de helyzetet kell csinálni minimum. Ezen a meccsen ezzel együtt többen is jó teljesítményt nyújtottak.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók