A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Újra legyőztük a Budafokot

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Budafoki MTE vendége volt csütörtök este a KTE HUFBAU, és elsősorban a kitűnő pontrúgásoknak köszönhetően, három ponttal térhettek haza a lila-fehér játékosok. 

A mérkőzés rögtön vendég mezőnyfölénnyel kezdődött, de a hazaiak inkább visszazártak térfelükre, így ez sokáig meddőnek bizonyult. Az első lehetőségre 12 percet kellett várni, ekkor egy vendég szögletet Paudits csúsztatott a kapu fölé. A 20. percben a hazaiak is egy figurával próbálkoztak – jellemzően a pontrúgásokban és a nagy bedobásokban bíztak egyébként is – azonban Adorján egy átvétel után fölé lőtt 20 méterről. Jobbára mezőnyharcot hozott továbbra is a meccs, mígnem a 33. percben Nagy beadását Paudits fejelte Lukácsnak, aki egy kis állítgatás után a léc alá lőtt néhány méterről (0-1). A félidőt Adorján fejese zárta le, de ezt Kersák simán fogta.

A második félidő Filkor lehetőségével indult, de az utolsó pillanatban szerelni tudták nagy helyzetben. Nagyon sokat számított ez, mert két perccel később jött a második KTE gól: Nagy tekert középre egy szabadrúgást, ami lecsorgott, erre Vágó csapott le és közelről a léc alá lőtt (0-2). Nem sokkal később szépített a Budafok, egy kontrát tudtak szinte egyérintőkkel végig vinni, melynek végén Zuigéber talált be (1-2). A folytatásban kiegyenlített lett a mérkőzés, mezőnyben zajlott a játék, majd a 72. percben egy újabb kecskeméti pontrúgásból született gól, megint Nagy tekert középre, Tóth Barna csúsztatta meg a labdát, majd a hosszú Szabó lőtte közelről a hálóba a labdát (1-3). A hajrában a Budafok kitámadott, így nagy területek nyíltak a kontrákra, Lukács két alkalommal is ziccerbe került, de ezek már kimaradtak, így az eredmény nem változott.

Budafoki MTE – KTE HUFBAU 1-3 (0-1)

Budafok 150 néző. V: Rúsz Márton (Márkus Tamás, Becséri Gergely)

BMTE: Oroszi – Farkas B. (Zuigéber 58.), Margitics, Jagodics, Fótyik, Kotula – Filkor (Györgyi 58.), Csonka, Adorján – Kovács D., Kulcsár K. (Szabó L. 58.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba

KTE: Kersák – Buna (Katona 72.), Szabó A., Rjasko, Szalai, Grünvald – Nagy K. (Győri Á. 91.), Vágó, Szuhodovszki (Tóth D. 72.) – Lukács D. (Szökrönyös 91.), Paudits (Tóth B. 64.). Vezetőedző: Szab István

Gól: Zuigéber (62.) ill. Lukács D. (33.), Vágó (53.), Szabó A. (72.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók