A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Utoljára a másodosztályban találkoztunk a Nyíregyházával

A MOL Magyar Kupában csütörtök este a Nyíregyháza lesz az ellenfelünk Balmazújvárosban 20:45-kor. Régen találkoztunk utoljára a „Szparival” mely nagy eséllyel hamarosan újra az NB I-ben szerepelhet.

A két klub története némileg kapcsolódik, hiszen 2015-ben mindkét együttestől megvonták az élvonalbeli indulás jogát. A Nyíregyháza akkor azonnal megnyerte a harmadosztály küzdelmeit, s noha nagyon vágyott a gyors NB I-es részvételre, ez kilenc esztendő elteltével idén nyáron valósulhat meg, hiszen stabilan vezetik az NB II-t. A kizárás óta kétszer találkoztak a csapatok, a 2020/2021-es idényben a másodosztályban. Akkor nem bírtak egymással a felek, Kecskeméten 0-0, és a már akkor is Balmazújvárosban szereplő nyírségiek albérletében 2-2-es döntetlen született. Az NB II-ben a Nyíregyháza felé billen az örökmérleg, hiszen 24 mérkőzésből 12-t a Szpari nyert meg, emellett 6 kecskeméti siker és 6 döntetlen született.

Az élvonalban 2008 és 2015 között hat alkalommal találkozott a két csapat, 4-szer nem bírtak egymással, 2-szer pedig lila-fehér siker született. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók