A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vágó Levente: Hinnünk kell magunkban

A KTE HUFBAU csapatkapitánya szerint sok hasonló mérkőzést tudtunk megnyerni az őszi szezonban, mint amilyet a Vasas ellen elveszítettünk. Továbbra is tenni kell a dolgukat, hinniük magukban, és akkor a gólok és a pontok is érkezni fognak véleményen szerint. Vasárnap 17 órakor a Siófok vendégei leszünk, ahol nagyon rég nyert utoljára bárki is, de minden sorozat megszakad egyszer.

– Mennyire ülepedett már le benne a Vasas elleni vereség?

– Érezhető volt, hogy aki az első gólt meg tudja szerezni, az meg is tudja nyerni a meccset. Főleg a két tizenhatos között, mezőnyben zajlott a játék. Az ilyen mérkőzéseken különösen nem mindegy, ki talál be először, hiszen könnyebb megtartani az előnyt, illetve megszerezni a három pontot.

– Nagyon sok olyan mérkőzése volt a csapatnak ebben a szezonban, mely ehhez hasonlóan ide is, oda is eldőlhetett volna. Mi kell ahhoz, hogy picit több szerencsénk legyen újra?

–A Budafok, a Csákvár, a Dorog, a III. Kerület, vagy éppen a Siófok elleni meccsünk jut most hirtelen eszembe, ami hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Több alkalommal is mi voltunk eredményesek a Vasashoz hasonló helyzetekben, ami aztán elég volt a győzelemhez is. Mostanság picit rosszabbul jövünk ki ezekből a szituációkból, de a mutatott játékunk és a mentalitás megfelelő volt, kivételt csak a csákvári mérkőzés jelentett, de akkor is idegenben kaptunk ki, ez benne van. Fájó, hogy pont hazai pályán jöttek ezek a vereségek, de ha hiszünk magunkban, teszünk a továbbiakban is a sikerért, akkor jönni fognak a gólok és a pontok is.

– Csapatkapitányként ilyenkor mennyire fontos a szereped?

– Természetesen megvan nekem is a feladatom, a pályán és az öltözőben is tartást és önbizalmat kell sugározni, illetve adni a társaknak. Összeomlani sosem szoktunk egy góltól, én azt gondolom, hogy az most is látszott, hogy mindent beleadunk és harcolunk az egyenlítésért.

– Mi kell ahhoz, hogy Siófokról pontokkal térjünk haza?

– Ugyanolyan mentalitással kell futballoznunk, ahogy eddig, csak ez vezethet újra sikerre minket. Kiegyensúlyozottnak kell lennünk, akkor is fel kell emelni a fejeket, ha véletlen gólt kapunk, hiszen a szezonban már sokszor fel tudtunk állni hátrányból is. A saját játékunkra, saját filozófiánkra kell törekedni, megvalósítani azt, amit a mester kér tőlünk, amennyiben megvan ehhez a hit is, akkor jönni fognak az eredmények is.

– Jó formában van ellenfelünk, ráadásul „váruk” szinte bevehetetlennek tűnik. Mennyi plusz motivációt ad ez számotokra?

– Lassan egy éve nem kapott ki otthon a Siófok, ezt jó lenne megszakítani, ez is a célunk. Egy masszív, taktikailag érett csapat, játékrendszerüket nagyon jól alkalmazzák. Akár előrébb is lehetnének a tabellán, szerintem ennél is több van bennük. A bajnokság elején rengeteg döntetlennel kezdtek, ha azokból a kiegyenlített meccsekből néhányat meg tudnak nyerni, akár a feljutásért is harcolhatnának most.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók