A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vágó Levente: Jó csapat lesz az ellenfelünk

Vágó Levente számára szép emlékeket idéz fel a Veszprém elleni párharc, hiszen játékosunk éppen mostani kupa ellenfelünknél szerepelt először Szegedről eligazolva 2012-ben. Azóta ugyan már sok idő eltelt, de csapatkapitányunk folyamatosan követte a csapat életét.

– Kevesen tudják talán veled kapcsolatban, hogy egymás után két volt klubod ellen is játszhatsz, hiszen a ZTE után a Veszprémmel találkozunk szerdán. Hogyan emlékszel vissza a VSC-nél töltött időszakra?

– Nagyon szép emlékek kötnek Veszprémhez, hiszen pályafutásom során először játszhattam az NB II-ben a klub színeiben. Akkor repültem ki otthonról úgymond Szegedről, így egy fontos állomáshely volt számomra. Azon voltam, hogy helytálljak, szerencsére stabilan játszottam is végig a másodosztályban, ennek köszönhettem, hogy fél szezon után tudtam egyet előre lépni, éppen egyébként akkor kerültem Zalaegerszegre.

– 2012-ben játszottál ott, azóta sok idő telt el. Mennyire követted a klub körüli eseményeket?

– Azóta több tulajdonosváltás is lezajlott, ez már egy teljesen másik Veszprém természetesen. Ugyanakkor mindig követtem a velük kapcsolatos eseményeket, szurkolok is a csapatnak, hogy újra feljusson az NB II-be. Élvonalbeli múltja is van a Veszprémnek, így csak azt tudom nekik kívánni, hogy térjenek vissza egy sikeres útra. Nyáron az osztályozón nem sikerült kivívniuk a feljutást, de idén ismét esélyük nyílhat erre.

– Alacsonyabb osztályban szereplő csapattal találkozunk, de a kupában ez sokszor nem mutatkozik meg. Milyen ellenfélre számítasz?

– Biztos vagyok benne, hogy a Veszprém ezt egy nagy meccsnek fogja megélni. Nekünk is megvannak a céljaink viszont, így egy pillanatig sem nézzük le az ellenfelet. Jó csapatról van szó, hosszú évek óta Pető Tamás irányítja a csapatnál zajló munkát, igen eredményesen. Elemeztük őket, hogy mire kell nagyon figyelni, de ezt most némileg megnehezítette az, hogy az NB III-as bajnokság még nem indult el. Nekik ilyen szempontból könnyebb dolguk volt feltérképezniük minket. Nagyon jó mérkőzésre számítok, ahol a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy idegenben kiharcoljuk a továbbjutást. Itt már nincs zsákbamacska, aki bejut a legjobb 16 közé, az nem véletlen van ott. Igaz ez a Veszprémre is, de szeretnénk sikerrel venni az előttünk álló feladatot, hogy a nyolc között is ott lehessünk.

A kupameccset szerdán 17:00-kor az ajkai stadionban rendezik, a belépés ingyenes. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók