A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vágó Levente: Keményen bele fogunk állni a mérkőzésbe

Csapatkapitányunk, Vágó Levente nagyon várja már a rajtot, ahogy természetesen az egész csapat is. Játékosunk egészséges drukkal várja a rajtot, mely számára a debütálás lehet az NB I.-ben.

– Hosszú felkészülésen vagytok túl, mennyire van már ott a fejekben, hogy itt az NB I.-es rajt ideje?

– Izgatott vagyok természetesen, de az a legfontosabb, hogy az előre eltervezett munkát el tudtuk végezni. Voltak kisebb sérülések, de ki lehet jelenteni, hogy megúsztuk nagyobb probléma nélkül a nyarat. Szinte mindenkire számíthat a mester, mindenki nagyon várja is rajtot, hiszen a célegyenesben vagyunk. Hiányoznak már a tétmérkőzések, hiszen egy labdarúgó számára ez jelenti az igazi motivációt és élményt.

– A Vasast jól ismerhetitek a tavalyi szezonból, ami persze kölcsönös, de hogy emlékszel vissza azokra a meccsekre?

– Még a bajnokság elején játszottunk velük idegenben először, akkor 1-1-es döntetlen lett a vége, majd a visszavágót 1-0-ra elveszítettük Kecskeméten. Az eredmények ellenére mégis azt tudom mondani, hogy a döntetlen alkalmával sokkal nagyobb különbséget éreztem a csapatok között, mint a visszavágón. Akkor már sokkal közelebb volt tudásban egymáshoz a két csapat. Bízom benne, hogy most a harmadik összecsapás alkalmával a mi javunkra billenhet el inkább a mérleg nyelve.

– Jó nevű, rutinos labdarúgókkal erősítette a Vasas nyáron, milyen meccsre számítasz most?

– A tiszteletet természetesen meg fogjuk adni, de keményen bele fogunk állni a mérkőzésbe, fel fogjuk venni a versenyt. A két klubnak más-más tervei vannak ebben a bajnokságban, de képesnek érzem magunkat arra, hogy jól indítsuk el a szezont.

– Összesen 15 játékos vár a debütálásra az NB I.-ben a csapatból, közéjük tartozol te is. Mennyire téma ez a ritka helyzet köztetek?

– Igen, mi is tisztában vagyunk ezzel a helyzettel. Óriási dolognak tartom ezt, főleg úgy, hogy vannak köztünk olyanok, akik már idősebb korban érhetik ezt el. Beszéltünk már róla természetesen, fel szokott jönni, valószínűleg sokunk átesünk majd a debütáláson szombaton. Onnantól kezdve viszont csak azzal kell foglalkoznunk, hogy sikeresek legyünk az NB I.-ben, ne csak bemutatkozzunk.

– A családból kaptál tanácsokat esetleg a bemutatkozás előtt?

– Külön nem kértem tanácsot, de bízom benne, hogy most már én is csatlakozhatok majd a többiekhez. Bátyám és édesapám edzőként, nővérem játékosként tette már le a névjegyét a legmagasabb osztályban, jó lenne belépni ebbe a kis családi klubba nekem is. Ugyanakkor nem készülök máshogy, mint bármilyen más mérkőzésre. A szokásos szezonrajt előtti várakozások vannak bennem.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók