A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vágó Levente: Még éhesebbé tett minket a siker

Csapatkapitányunk hasznos játékkal járult hozzá a Riga elleni 2-1-es sikerhez, és természetesen a visszavágót is nagyon eltökélten várja. Vágó Levente szerint a győzelem még éhesebbé tettek őket, ennek szellemében lépnek pályára magyar idő szerint csütörtök este 19:00-kor. 

– Közelít a rigai visszavágó, hogyan zajlott a felkészülésetek?

– Ki kell emelni, hogy egy teljes hetünk volt a visszavágó előtt, így megfelelően és jól fel tudtunk készülni. A heti edzéstervet meg tudtuk valósítani, jó állapotban van a csapat. A keddi edzés után az utazás gyors és zökkenőmentes volt, mindennel elégedettek lehetünk itt Rigában is. Az időjáráson látjuk, hogy eltérő az otthoni nyárhoz képest, sokszor esik az eső, de erre már előre felkészültünk. Szerdán már Rigában edzünk, megismerjük a pályát és a stadiont, így jelen pillanatban szerintem jól állunk.

– Hogyan tekintesz vissza az első meccsre, milyen tanulságokat lehet levonni a visszavágó előtt?

– Óriási iram volt az első meccsen, talán azt is érezni lehetett, hogy a Riga folyamatosan tétmeccseket játszik, hiszen zajlik náluk a bajnokság. Igaz, ehhez képest mi kezdtünk jobban akkor. Most is hasonló tempóra számítok, eredménykényszerben persze már ellenfelünk van, valamit lépniük kell. Ettől függetlenül mi nem szeretnénk végig védekezni a meccset, kezdeményező focit szeretnénk játszani. A Riga papíron továbbra is az értékesebb klub, de kiegyenlítettek véleményem szerint az erőviszonyok, nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk a pályán.

– A felkészülés egy részét ki kellett hagynod, milyen volt ezek után gyakorlatilag végig játszani egy ilyen meccset?

– Azt azért még éreztem, hogy nem vagyok annyira meccsben, hiszen a felkészülési mérkőzéseken keveset tudtam játszani. Fizikálisan ugyanakkor rendben vagyok, ez a legfontosabb. Az idő velem van úgymond, egyre jobban játékba lendülök most már érzésem szerint. Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem én is az újabb történelmi tettnek, miszerint megszereztük első nemzetközi sikerünket az európai kupákban.

– Tóth Ákos sportigazgató kiemelte a kedd esti vacsorán, hogy jó volt nézni azt a koncentrált, motivált munkát, amit az aznapi edzésen látott. Mit érzékelsz te a csapaton?

– Óriási győzni akarás van mindenkiben, extrán motiváltak vagyunk. A győzelem nem kényelmesített el minket, hanem még éhesebbek lettünk tőle. Megvan a reális esélyünk a továbbjutásra, abszolút mindenki arra fókuszál, hogy ezt a visszavágón kiharcoljuk. Magabiztosnak érzem a társaságot, ami nagyon fontos.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók