A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Van mit javítanunk a DMTK elleni örökmérlegen

Vasárnap 18:00-kor a sereghajtó, még nyeretlen Dunaharaszti MTK lesz a KTE HUFBAU vendége a Széktói Stadionban. A találkozó előtt megnéztük, mit is mutat a két csapat közös múltja.

KTE - DMTK edzőmeccs 2018 nyarán

A DMTK-t alapvetően elkerülték a nagy sikerek, 1920-as megalakulásuk óta néhány másodosztályú szezon volt számukra a csúcs, de a 40-es évek közepétől inkább a megyei és járási bajnokságok közt mozogtak. Az új időszámítás 2008-ban indult el számukra, akkor jutottak ugyanis fel ismét az NBIII-ba, ahol azóta is szerepelnek. Az első öt szezon kifejezetten jól sikerült számukra, A Duna csoportban egy ezüstöt és egy bronzot, az Alföld csoportban aztán egy bajnoki címet is begyűjtöttek, de nem léptek osztályt. 2012 után már nem is tudtak felállni a dobogóra, a három csoportos NBIII-ban középcsapattá váltak, az utóbbi három szezonban egyaránt a 11. helyen zártak nyugaton. Tavaly az utolsó körben harcolták ki a bennmaradást, ám most úgy tűnik, hogy a közép csoportban is maximum ez lehet a céljuk.

Ami a közös múltat illeti, szintén az NBIII-as emlékkönyveket kell lapozgatni hozzá, ráadásul a „kis” KTE-nél, hiszen ebben az osztályban eddig csak a megboldogult tartalékcsapatunk találkozott velük. A DMTK és a KTE II. 2011-2013-ig szerepelt egy csoportban, abból a négy bajnokiból hármat is mostani ellenfelünk nyert meg, csupán 2011 novemberében örülhettünk itthon egy 2-1-es sikernek. Ezt követte a három DMTK győzelem, sorrendben 2-0-ra, 1-0-ra, majd ismét 2-1-re nyertek.

A közelebbi múltból már van kellemes emlékünk is ellenünk, hiszen még a megye I-ben szerepelve kerültünk velük szembe a Magyar Kupában. A máig utolsó tétmeccsen 5-0-ra vertük őket a Széktóiban 2016 októberében, ezt az eredményt alighanem most is aláírná előre mindenki kecskeméti oldalról. A két klub egyébként nem teljesen ismeretlen egymásnak manapság sem, hiszen az utóbbi években több felkészülési meccset is játszottak egymással a csapatok.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók