Varga Bence érkezik az MTK-tól kapunkba

NBII-es rutinnal rendelkező hálóőr csatlakozik a KTE HUFBAU keretéhez, Varga Bence az MTK-tól érkezik, de a legutóbbi szezonban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kapuját védte kölcsönben.

Dr. Filus Andor és Varga Bence

A kazincbarcikai születésű kapus igen fiatalon az MTK akadémiájára került, ahol folyamatosan lépkedett előre az utánpótlásban. A felnőttek között a 2015/2016-os szezonban Kazincbarcikán mutatkozott be, másfél szezon alatt 18 meccsen védett, tagja volt az NBIII-ban bajnoki címet ünneplő együttesnek is. Az MTK viszont számított rá, a következő három szezonban cserekapusnak számított a fővárosiaknál, emellett védett a tartalékoknál is. A Magyar Kupában folyamatosan kapta a lehetőséget, a 2019/2020-as szezonban a nagy menetelés során 9 alkalommal volt kezdő, illetve 1 mérkőzésen az NBII-ben is bemutatkozhatott a másodosztályt megnyerő csapatban. A feljutás után az MTK kölcsönadta, Szegeden 23 bajnokin védett. A 25 esztendős, 192 centiméter magas hálóőr most is kölcsönbe érkezik Kecskemétre.

-Az MTK játékosaként töltöttem kölcsönben az előző szezont Szegeden, ami azt gondolom jól is sikerült számomra, sajnos egy kisebb sérülés miatt az utolsó pár mérkőzést ki kellett hagynom. Ezzel együtt szép évet tudhattam magam mögött, amikor jött a Kecskemét megkeresése. Innentől kezdve azért fogok harcolni, hogy a klub minél előkelőbb helyen végezzen, illetve én is minél többet védhessek. Örömmel érkeztem, több játékost már korábbról is ismertem, számomra az volt meggyőző, hogy az első telefonból kiderült, hogy egyértelműen engem akar erre a szezonra megszerezni a klub. Ez egy olyan bizalom volt felém, amit nem utasíthattam vissza – mondta Varga Bence.

Szerző: Nyitray András

Média partnerek
Támogatók