A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Varga Bence és Kersák Roland is marad

Újabb sikeres egyeztetésekről számolhatunk be, hiszen eldőlt, hogy mindkét kapusunk, Varga Bence és Kersák Roland is marad a KTE kötelékében, előbbi továbbra is kölcsönben.

Varga Bence az előző szezont kölcsönjátékosként töltötte klubunknál, és elévülhetetlen érdemeket szerzett a feljutás kiharcolásában, hiszen 33 mérkőzésen állt a csapat kapujában. Kölcsönszerződése ugyan lejárt volna június végével, de az MTK-val történő sikeres tárgyalásokat követően eldőlt, hogy ez újabb egy esztendővel meghosszabbodik, így kapusunk az NBI-be is követi a csapatot. „Benyó” izgatottan várja a folytatást, hiszen így minden adott ahhoz, bemutatkozhasson az élvonalban.

– Nyilvánvalóan nagyon jó érzésekkel maradok Kecskeméten, hiszen kitűnő szezonom volt, ami természetesen a csapat érdeme is. Szerettem volna maradni, hiszen az NB I. mindenkinek, így nekem is nagy vágyam. Oszlopos tagja voltam a kezdőnek az előző idényben, nem szerettem volna félbehagyni azt, amit elkezdtünk. Én is azért kezdtem el focizni, mert szerettem volna eljutni az élvonalig, ez nekem még nem adatott meg, így nagyon várom már ezt a pillanatot. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is nagyon várják már ezeket a meccseket. Az MTK-nak ezúton is szeretném megköszönni, hogy megadták erre az esélyt, hiszen számított rám a klub, de az én érdekeimet is figyelembe vették, amikor újabb egy évre elengedtek kölcsönbe – mondta Varga Bence.

Kersák Roland 6 bajnokin és 3 kupameccsen védett az előző idényben, kifejezetten jó teljesítményt nyújtva több alkalommal is. A 24 esztendős kapus még Dabasról érkezett tavaly nyáron, most pedig már az NB I-re készülhet, ami hatalmas motiváció számára.

– Még talán mindig nem fogtam fel igazán, hogy honnan hova sikerült eljutni, szerintem ez majd az első meccs után fog leesni. Tavaly a diósgyőri bajnokin, egy jó stadionban, jó hangulatú meccsen már átfutott ez az agyamon, de az NB I-es szezon még érdekesebb lesz. Én ferencvárosi nevelés vagyok, 16-17 évet töltöttem el a Fradi kötelékében, így biztosan különleges lesz számomra játékosként belépni például a Groupamába. Ahhoz is rengeteg munka kell azonban, hogy egyáltalán ott legyek. A célom, hogy bemutatkozzak az NB I-ben, ezért dolgozom minden nap, de persze reálisnak is kell lenni, hiszen az előző szezont Bence védte végig. Meglátjuk, hogyan alakul a szezon, magam részéről mindent meg fogok tenni – mondta Kersák Roland.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók