A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Varga Bence jó érzésekkel tér vissza Szegedre

A KTE HUFBAU kapusa ebben a szezonban már hat mérkőzést hozott le kapott gól nélkül, amit természetesen nem egyedi sikernek él meg. „Benyó” gyakorlatilag visszatér Szegedre, hiszen a tavalyi szezont éppen mostani ellenfelünknél töltötte.

- Az előző szezont Szegeden töltötted. Milyen emlékekkel térsz vissza?

- Mindig jó érzés volt a szegedi stadionban játszani, hiszen egy gyönyörű létesítményről van szó. A csapattal kifejezetten jó viszonyt ápoltam, most is nagyon várom már a találkozást és a mérkőzést.

- Mennyit változott ez a szegedi együttes ahhoz képest, amelyben te is védtél?

- A filozófia biztos vagyok benne, hogy nem változott, ugyanaz a munka zajlik most is. Pár új játékos érkezett a nyár folyamán, de továbbra is egy nagyon stabil védekezés jellemzi a Szegedet, ebből próbálnak meg építkezni.

- A Szeged az élmezőnyhöz tartozik, jó csapatokat is elkaptak, főleg hazai pályán. Mi a Szent Gellért Fórum ereje?

 - Szegeden szeretik az emberek a futballt, rengetek néző látogat ki a hazai meccsekre, minden csapatnak nehéz ebből a stadionból pontot vagy pontokat elhozni. Ez az atmoszféra a drukkerekkel véleményem szerint átragad a csapatra is, minden erejükkel ki akarják szolgálni a szurkolókat a játékosok.

- A III. Kerület ellen újabb kapott gól nélküli meccsed volt, ami neked már a hatodik a szezonban. Ez az egész csapatot is dicséri, de mi kell ehhez?

- Az egység nagyszerű, a hat kapott gól nélküli meccset a csapatnak köszönhetem, együtt értük ezt el. Nincsen semmi titok ebben, minden nap a legjobb teljesítményre törekszik minden egyes játékos, taktikailag fegyelmezett a társaság, minden utasítást betartunk, amit a stáb ad nekünk. Hibázhatunk mindannyian persze, de mindig ott van egy társ ilyenkor, aki kisegíti a másikat.

- Jön a válogatott szünet előtti utolsó meccs, milyen találkozóra számítasz?

- A szokásos ritmusban készülünk, annyi a változás, hogy ezen a héten csak erre a találkozóra kell fókuszálnunk, több időnk van. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ahogy már említettem, a Szeged főleg hazai pályán kifejezetten erős ellenfél. Mi is arra fogunk azonban törekedni, hogy minél jobb és eredményesebb játékkal szálljunk harcba a pontokért.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Bús Csaba/baon)

Média partnerek
Támogatók